Nie wiem. Ma ktoś z koleżeństwa doświadczenia z zakupów na Ukrainie? Dokładnie interesuje mnie zakup tych kaset: https://araxfoto.com/accessories/magazine-66nt/
Pewnie jakieś cło itp. Bezpieczne i pewne są u nich zakupy?
Zakupy na Ukrainie.
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Zakupy na Ukrainie.
St. fotograf, basista.
Minolta XD7, Minolta XD5, Minolta 600 si classic, Minolta Dynax7, Praktica B100, Praktica B200, Kiev 60 TTL, Kiev 88 TTL
Minolta XD7, Minolta XD5, Minolta 600 si classic, Minolta Dynax7, Praktica B100, Praktica B200, Kiev 60 TTL, Kiev 88 TTL
Zakupy na Ukrainie.
Ja kupowałem, ale to były drobne części zamienne do aparatu.
Realizacja transakcji była bezproblemowa - przesyłkę otrzymałem po kilku dniach.
Realizacja transakcji była bezproblemowa - przesyłkę otrzymałem po kilku dniach.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Zakupy na Ukrainie.
Zbychu a kiedy to było?
St. fotograf, basista.
Zakupy na Ukrainie.
Wyślą Ci, kurier w PL zgłosi do odprawy , naliczy za usługę i należny VAT. Zapłacisz albo u kuriera albo przelewem na konto podesłane mailem. Sądząc o dosyć niskim koszcie wysyłki to może być na końcu PP i wtedy VAT 23% + 8.50 zł, cło raczej 0 zł lub kilka procent liczone od ceny+koszt wysyłki. . Jak DHL lub FedEx itp. to już raczej kilkadziesiąt zł za usługę. Napisz do nich i spytaj o firmę wysyłkową i deklarowaną wartość celną, będziesz miał jasność.
Zakupy na Ukrainie.
Jakieś pół roku temu. Tyle, że ja dokonywałem zakupu przez eBay.
_________________________________________________________________________________
Zakupy na Ukrainie.
Nie znalazłem ich na ebaju. Poza tym na pewno sporo droższe by były. Przejdę chyba na te kasety. Pozbawione są okienka kontrolnego. Świadczy to zapewne o poprawnym przesuwie filmu. Mam jedną taką kasetę tylko w formacie 6x4,5. Zupełnie inna konstrukcja. Dużo lepsze zakładanie filmu. Nie próbowałem jej jeszcze. Aura mało sprzyja fotografowaniu. Zapewne nikt z koleżeństwa nie ma doświadczeń z tym nowym typem kasety?
St. fotograf, basista.
Zakupy na Ukrainie.
No nic. Zrobiłem zakupy. Dokupiłem jeszcze parę drobiazgów.
St. fotograf, basista.
Zakupy na Ukrainie.
Nie. Aparat jest ok. Kupiłem dwie nowego typu kasety i kilka drobiazgów.
St. fotograf, basista.