Przesyła DHL z ebay
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Przesyła DHL z ebay
A cóż cię tu dziwi. Stettin, Danzig, Gollnow, Kolberg, Breslau, Glogau, Grünberg w granicach Deutschland - takie mapki można dzisiaj nabyć za zachodnią granicą. Tak Niemcy dzisiaj podchodzą do Polski. Wśród wielu Niemców tendencje skrajnie polonofobiczne, dotyczące też chęci odzyskania terenów na wschód od Odry są bardzo mocne. Ps. mam nadzieję że admin nie usunie wątku, bo jak napisałem o kilku faktach z życia Kraśki , to zaraz cały wątek zniknął. Niczym za PRLowskiej cenzury...
Przesyła DHL z ebay
Tylko że w tym wątku była mowa także o innym celebrycie i jego skandalicznych wypowiedziach. Może przypomnienie tych faktów spowodowało usunięcie wątku - o co zresztą nie mam pretensji, bo wątek od pewnego momentu przestał korespondować z tematyką forum.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Przesyła DHL z ebay
Osobiście jestem zdania, że rzeczy trzeba nazywać po imieniu, niezależnie od tego, po której stronie siedział podmiot. Prawda i tak wyjdzie na wierzch. Rozumiem, że ze względów rozmaitych takie tematy są usuwane, kilka moich wpisów także poleciało w niebyt. To jest takie podprogowe filtrowanie treści. Za 5 lat przeglądając forum będziemy mogli powiedzieć, że mamy tylko wychwalane treści, a niezadowolonych po prostu nie ma
Jak na starym FB, był guzik [Lubię to], a nie było [Nie lubię]. Taka sprytna, mała socjotechnika.

Owszem była mowa o innym też. Dziwnym jednak trafem to po moim poście o Kraśce, w którym tylko podałem garść faktów, wątek usunięto (z Działu HydaPark zaznaczę). Niestety wielu Polaków lata komuny zupełnie zepsuły. Nie dostrzegają, że komunizm i faszyzm to jest to samo zło.
Przesyła DHL z ebay
Nie. To nie Twoja wypowiedź była ostatnią, po której wątek zniknął. Z treścią tej ostatniej mogłeś się nie zaznajomić, bo była wyemitowana późną nocą.
Dlatego tak zniesmaczony jestem wypowiedziami J.P. nasyconymi pogardą dla współobywateli o innych przekonaniach politycznych, dla innych nacji, czy dla imigrantów. Te wypowiedzi miały faszystowskie zabarwienie.Niestety wielu Polaków lata komuny zupełnie zepsuły. Nie dostrzegają, że komunizm i faszyzm to jest to samo zło.
_________________________________________________________________________________
Przesyła DHL z ebay
Jak obrażają aktywiszcza i artyści różnej maści, to wtedy nazywa się to wolnością wypowiedzi. Mogą obrażać wszystkich dookoła, poczynają od głowy państwa. Ale jak JP rzuci głupi żart , ooooo to wtedy jest faszyzm. Czego zresztą nie potwierdziło śledztwo i sprawa została umorzona.Z_photo pisze: ↑04 sie 2025, 11:18Nie. To nie Twoja wypowiedź była ostatnią, po której wątek zniknął. Z treścią tej ostatniej mogłeś się nie zaznajomić, bo była wyemitowana późną nocą.
Dlatego tak zniesmaczony jestem wypowiedziami J.P. nasyconymi pogardą dla współobywateli o innych przekonaniach politycznych, dla innych nacji, czy dla imigrantów. Te wypowiedzi miały faszystowskie zabarwienie.Niestety wielu Polaków lata komuny zupełnie zepsuły. Nie dostrzegają, że komunizm i faszyzm to jest to samo zło.
Przesyła DHL z ebay
Nie uważam iżby szacunek dla osób o innych przekonaniach politycznych, innych nacji (w tym imigrantów) był przejawem lewactwa.
Natomiast wypowiedzi nacechowane pogardą dla powyższych można kwalifikować jako faszystowskie - i tak przez wielu zostały odebrane wypowiedzi J.P.
A Polska w pewnym okresie zapewniała dopływ imigrantów, sprzedając wizy po kilka tysięcy dolarów od łebka.Niemcy rozpętały "kryzys migracyjny"
Przesyła DHL z ebay
Czyli PO-wskie osiem gwiazdek to przejaw faszyzmu?
Jakieś konkrety? Słynna komisja sejmowa zwana "wizową" jakoś nie nie wykazała takich przypadków. Opłaty za wizę płaci się we wszystkich cywilizowanych krajach i nie są to tysiące dolarów. W Polskich konsulatach - "opłata za wizę Schengen (C) wynosi 80 EUR, a za wizę krajową (D) - 135 EUR" i nigdy to nie były "tysiące.
Przesyła DHL z ebay
Nie, ponieważ osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS, lecz stanowi ono wyraz sprzeciwu przed zmianami (także ustrojowymi) przez tę formację wprowadzanymi, a docelowo zmierzających do zastąpienia demokracji w normalnym jej znaczeniu (z wszystkimi jej wadami) "demokracją" kolaboracyjną.
Tu więcej na ten temat: https://pl.wikipedia.org/wiki/Jeba%C4%87_PiS (tak, wiem że Wikipedia to nie żadna wyrocznia).
Konkrety wynikają z treści raportu NIK i komunikatów prokuratury. O ile się orientuję, to w oparciu o konkrety zarzuty karne postawiono dziewięciu osobom. I nie chodzi w nich tylko o korzyści majątkowe.Jakieś konkrety? Słynna komisja sejmowa zwana "wizową" jakoś nie nie wykazała takich przypadków. Opłaty za wizę płaci się we wszystkich cywilizowanych krajach i nie są to tysiące dolarów. W Polskich konsulatach - "opłata za wizę Schengen (C) wynosi 80 EUR, a za wizę krajową (D) - 135 EUR" i nigdy to nie były "tysiące.
PS. Ja rezygnuję z dalszej dyskusji w tym wątku, bo jeśli potoczy się ona dalej to Administrator znowu może skorzystać ze swoich uprawnień, o co ktoś może mieć pretensje.
-
- -#
Przesyła DHL z ebay
Otóz tak, jest to wyraz totalnej pogardy dla wszystkich i wszystkiego co nie lewackie. Tak to zostało wymyślone, wprowadzone i jest używane przez wszystkich brunatno-czerwonych aktywistów
A tak wracając ab ovo : czego wyrazem jest etykieta otwierająca wątek? Szacunku dla nas?