Jak w temacie: gdyby ktoś z Was widział / miał (a nie chciał), to chętnie odkupię.
Pzdr!
Szukam / kupię ramkę 6/6 (karetkę) do Krokusa
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
tylko do którego, bo nie napisałeś i czy plastik czy metal ?
No tak... Krokus 44, ramka metalowa. Przynajmniej taka jest do małego obrazka. Jeśli jest i pasuje plastikowa, to też może być. Może być nawet plik do druku 3D. To raczej moja fanaberia niż potrzeba na gwałtu rety.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Ale czy krokus 44 nie był maks do formatu 4x4? 
Też tak mi się wydaje.
Niewykluczone. Ale czy to przeszkoda nie do przeskoczenia? Ta oryginalna ramka owszem, pole obrazu ma te 4 / 4 cm z kawałkiem. Myślę, że ciut większe to pole mogło by być. Nie posiadam instrukcji, więc nie wiem jakie wyposażenie jest możliwe.
Jak wspomniałem, to moja fanaberia. Nie zależy mi na idealnym obrazie, na braku zniekształceń itepe. Wręcz przeciwnie. Po prostu wolałbym uniknąć kupowania powiększalnika ;) Przynajmniej na razie ;) Może sama ta ruchoma plastikowa ramka przysłony by mi wystarczyła? Nawet, jeśli byłbym ograniczony do formatu 4 /4...
Pzdr!
Jak wspomniałem, to moja fanaberia. Nie zależy mi na idealnym obrazie, na braku zniekształceń itepe. Wręcz przeciwnie. Po prostu wolałbym uniknąć kupowania powiększalnika ;) Przynajmniej na razie ;) Może sama ta ruchoma plastikowa ramka przysłony by mi wystarczyła? Nawet, jeśli byłbym ograniczony do formatu 4 /4...
Pzdr!
Witam, miałem o, z dziesiąt lat temu tego Krokusa, więc wątpię, aby "wyszedł" obraz z 6 x 6, chociażby z uwagi na mały kondensor, on sam ma mniejszą powierzchnię niż format 6 x 6.
Wydruk będzie drogi, nie dlatego, że sam wydruk jest drogi. Nie znajdziesz projektu (szanse oceniam na kilka %), wobec czego należałoby to zaprojektować. Jak bardzo chcesz służę pomocą.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
Nie wiem, jak dokładnie który Krokus, ale ja mam 3, bo on ma pokrętła do ustalania kadru. Szału może nie ma i bywają na świecie rzeczy bardziej ergonomiczne, ale jak się robi na różnych formatach, to się sprawdza. A cena czegoś takiego to ze dwie stówy najwyżej.
Dziękuję wszystkim za rady.
Pzdr!
Pzdr!