VAT płaciłeś? Jak chiński sprzedawca dołoży jakąś fakturę (a potrafią to zrobić) to umarł w butach bo w PL celnicy naliczą po swojemu i jeszcze opłata za odprawę i bujaj się z ebay o zwrot, a jak trafisz na FedEx to kicha... Na ali... VAT jest doliczony, a przesyłka albo kosztuje symbolicznie, albo nic. Zwrot też zwykle łatwy i na koszt sprzedawcy.
Czy ktoś mógłby wydrukować dekielek na drukarce 3D?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Tak, płaciłem. To było dokładnie jakoś tak, że 32.85$ kosztował dekiel, 2.98$ wysyłka i 8.25$ VAT - wszystko łącznie opłaciłem na ebau - 44.08$, także do mnie dekiel dotarł już bez żadnych dodatkowych ceregieliaka pisze: ↑19 lut 2025, 08:22 VAT płaciłeś? Jak chiński sprzedawca dołoży jakąś fakturę (a potrafią to zrobić) to umarł w butach bo w PL celnicy naliczą po swojemu i jeszcze opłata za odprawę i bujaj się z ebay o zwrot, a jak trafisz na FedEx to kicha... Na ali... VAT jest doliczony, a przesyłka albo kosztuje symbolicznie, albo nic. Zwrot też zwykle łatwy i na koszt sprzedawcy.
no nie wiem... Po prostu robiłem serwis i przy okazji stwierdziłem, że trochę szkoda obiektywu żeby bez dekla obijał się w torbie

Jak bedziecie mieli taki pasujacy dekielek, z "pewnymi" wymiarami, to wydrukowac nie problem. Nawet mam na czym :) A jesli ktos jest oblatany w Autocadzie i innym Solidworkse i bedzie w stanie zrobic model to juz wogole hulaj dusza.