Oj nie, pan Michał to znakomity fachowiec.
Yashica 124G - matowa soczewka
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada
-
- -#
Po ponad 4 miesiącach odebrałem aparat po pełnym serwisie i czyszczeniu soczewek. Wysoka jakość usługi, szczegółowe informacje nt. naprawy, dobry kontakt. Cena, no cóż… wysoka.
Yashica Mat, Minolta x700, Praktica ltl
Dobrze wiedzieć, że jeszcze wciąż ktoś potrafi dobrze naprawić te nasze skarby 

Z ciekawości..mozesz powiedzieć jaka była cena doprowadzenia tych soczewek do używalności? To może być ciekawe dla chętnych na taka Yashike...
-
- -#
Kwota urosła do 4200 zł za pełen serwis, ustawienie i naprawę soczewek.
Wysoka cena, bez uzasadnienia ekonomicznego ale... nie mogłem odpuścić bo aparat wyglądał jak nowy.
Uratowany, nie wyrzucony.
Wysoka cena, bez uzasadnienia ekonomicznego ale... nie mogłem odpuścić bo aparat wyglądał jak nowy.
Uratowany, nie wyrzucony.
Yashica Mat, Minolta x700, Praktica ltl
Możesz napisać jak to zostało rozwiązane?
"Prawdziwa podróż odkrywcza nie polega na szukaniu nowych lądów, lecz na nowym spojrzeniu.”
/Marcel Proust/
/Marcel Proust/
No, no...RobertPuck pisze: ↑06 cze 2025, 14:59 Kwota urosła do 4200 zł za pełen serwis, ustawienie i naprawę soczewek.
O, to pół roku zapasu papierosów dla pewnej pani, za którą wczoraj stałem w sklepie. Byłem pełen podziwu, bo co innego kupować paczkę za dwie dychy dziennie, a co innego, jak mówiła do sprzedawczyni, kupować całość raz na miesiąc i widzieć te przepalające się sześć stów na razRobertPuck pisze: ↑06 cze 2025, 14:59 Kwota urosła do 4200 zł za pełen serwis, ustawienie i naprawę soczewek.

To faktycznie musiało Ci zależeć na tym egzemplarzu. Cena naprawy to równowartość 4-5 aparatów tego typu na portalach ogłoszeniowych