Galeria - na każdy temat i dla każdego
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Galeria - na kazdy temat i dla kazdego
Dziękuję,
Taka wysoka wydma.
Mecz
Start 66 Ilford 3200
D76
Taka wysoka wydma.
Mecz
Start 66 Ilford 3200
D76
Ostatnio zmieniony 06 paź 2024, 22:50 przez Bokeh, łącznie zmieniany 1 raz.
Alfa 2 WZFO
Ilford Pan 200
D76
Polowanie
Ilford Pan 200
D76
Polowanie
Polaroid SX70
Monochrome
Jazz Band Trio
Monochrome
Jazz Band Trio
Dzisiaj dwie próbne fotki z uratowanego przed śmietnikiem Flexareta IV. Niestety prześwietlone. W sumie trochę bezsensowny był ten test. Przeterminowana Foma, niesprawdzone czasy w aparacie, niesprawdzony światłomierz. Tylna soczewka w obiektywie z plamami, które są w środku grupy soczewek - nierozbieralnych. Kąpane w Diafine. Ale kamera ładna

- morotegari
- -#
Foto z rowerem klimatyczne, nawet to nierównomierne prześwietlenie ma w sobie coś 

Dzieki. Swiatlo padalo z boku na obiektyw. Bez oslony obiektyw dosc jak widac wrażliwy na takie bodźcemorotegari pisze: ↑11 paź 2024, 00:18 Foto z rowerem klimatyczne, nawet to nierównomierne prześwietlenie ma w sobie coś
To z rowerem mi też się bardzo podoba, właśnie to prześwietlenie powoduje, że obrazek jest o wiele bardziej interesujący, niż jakby zdjęcie było zrobione poprawnie.
Ładne ziarno na tym prześwietleniu.
Ładne ziarno na tym prześwietleniu.
Bokeh Coś generalnie w tej niepoprawności jest. Nie żeby miały być tylko niepoprawne, czasami i one ujmują, ale te niepoprawne mają (czasami) to coś w sobie.
Aktualnie mam do wywołania film z sowieckiego „Kryształu” z Industarem 3.5/50. Taki starszy brat Zenita. Chyba z rok zajeło mi naświetlenie jednego filmu i wyciągając go wczoraj w worku (przewinąć się niestety nie dało) okazało się, iż połowa filmu jest w kasecie, znaczy nienaświetlona. A zdjęć cyknąłem chyba ze 40. Ciekawe co na tym filmie zostało zarejestrowane? Podejrzewam, że nic poprawnego
Aktualnie mam do wywołania film z sowieckiego „Kryształu” z Industarem 3.5/50. Taki starszy brat Zenita. Chyba z rok zajeło mi naświetlenie jednego filmu i wyciągając go wczoraj w worku (przewinąć się niestety nie dało) okazało się, iż połowa filmu jest w kasecie, znaczy nienaświetlona. A zdjęć cyknąłem chyba ze 40. Ciekawe co na tym filmie zostało zarejestrowane? Podejrzewam, że nic poprawnego

Takie złe technicznie i nieudane zdjęcia, z których jestem bardzo niezadowolony, z czasem stają się dla mnie moimi ulubionymi obrazami.
Naprawdę. Co mi po tych przemyślanych i perfekcyjnych odbitkach?
Naprawdę. Co mi po tych przemyślanych i perfekcyjnych odbitkach?
Takie usterki czasem się zdarzają. Poniżej przykład zaświetlenia, którego przyczyną było odbicie przednio-bocznego światła od chromowanej oprawy filtra. Spiesząc się, nie założyłem osłony przeciwsłonecznej, bo fińskie komary przypuściły na mnie zmasowany atak i chciałem jak najszybciej zrobić zdjęcie by schronić twarz i dłonie. W lustrzance miałbym szansę dostrzec ten reflex, ale ja używałem wtedy starego, średnioformatowego mieszkowca.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Znakomity jest ten trzeci kadr. Ma wszystko, czego potrzeba.
miki11 podziękował!
oKuba, siedem planów i na każdym oddzielna scena, inne emocje... Bardzo lubię takie obrazki, które trzeba dłużej oglądać.