oKuba pisze: ↑09 lip 2023, 09:09
Podziwiam Was za pamiec do cen; jakos niewiele pamietam z cen tychze czasow.
Widać nigdy do niczego bardzo się nie śliniłeś. To dość prosty mechanizm, młody umysł (czym skorupka za młodu... nie darmo jest takie przysłowie), czegoś bardzo pragniesz, to coś leży na półce w sklepie, a Ty jedynie możesz codziennie przyjść do sklepu i popatrzeć. To i cena w pamięć się wryje. Tylko mi tu zaraz z żytnią z kłosem nie wyskakuj, bo ceną pamiętam ze względu na dowcip, innych alkoholi nie pamiętam, a i innych dóbr też. Pamiętam 3,5 zł za paczkę sportów, bo codziennie do kiosku biegałem dla ojca, pamiętam 16 - to kartkowy zeszyt za złotówkę.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
oKuba pisze: ↑09 lip 2023, 09:09
miki11 Wdzieczny temat z ta tablica ogloszen. Dawno takiej nie widzialem. U mnie chyba takich nie mozna spotkac
oKuba, za pięć lat i tutaj wyginą, jak dinozaury. Dlatego zwróciła moją uwagę. Najbardziej lubi takie wyświechtane, porwane deszczem i wiatrem, resztki ogłoszeń. Przy pewnej ich liczbie rośnie taki specyficzny kolaż, w którym świetnie pracuje światło.
J.A. pisze: ↑09 lip 2023, 13:19
Selmęt to moje rodzinne strony. Zresztą nie tylko moje, bo na tym forum jest nas chyba trzech.
Czy ono było produkowane przez Las?
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Troche z dziurkacza. Oryginalny dialog z chlopakami ze Służby Ochrony Kolei, którzy nie omieszkali zauwazyc małego statywu pomiędzy moimi nogami:
- Co to jest proszę pana, kamera?
- Tak
- Czyli pan nia filmuje?
- Nie, ta kamera nie da sie filmować
- A to w porzadku, w takim razie miłego dnia
- Dziekuje, wzajemnie
aka pisze: ↑10 lip 2023, 19:07
Te ludki w tej swoistej galerii to ci, których DB nie obsługuje?
Odnalazłeś sie na zdjęciu?
To jest taka boczna hala dworca głównego, kiedyś niezależny dworzec z linia nad jezioro Starnbeger See, która niedługo będzie rozebrana. Caly dworzec jest obecnie w remoncie a raczej w przebudowie. W niej odbywały sie od 2015 roku odprawy uchodźców, którzy nadjechali koleja i to wtedy chyba pojawiły sie te zdjęcia.