nevermore pisze: ↑18 mar 2023, 20:02
Bo "misie" naiwnie wydawało, że 100% fotografii analogowej to dzisiaj pasja i dobra zabawa.
Przepraszam Wielkich Artystów jeśli któregoś obraziłem, ale dziwi mnie nieco, że Wy tutaj na tym forum a nie waszych pracowniach.
I po co ta złośliwość?
Tak naiwnie cisie wydawało. Nigdy w żadnej dziedzinie działalności ludzkiej nie istnieje 100% po jednej stronie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
EE2 pisze: ↑18 mar 2023, 23:41
Rodinal to żaden problem. Wybielacz do odwrotek cz-b to dopiero jest paskudztwo
A ja dzisiaj umieszałem cały litr świeżego wybielacza cz-b klasyka
Czego używasz (w sensie nazwa handlowa). Bo może nie ma tragedii. W sumie to są 'tylko' silne utleniacze + jakiś regulator pH.
Więcej sprzętu niż talentu: (Nikon D610, F80, F65, FG-20, EM; Zenit 122, Smiena Symbol, Olympus E500)
J.A. pisze: ↑18 mar 2023, 20:19
I po co ta złośliwość?
Kpisz czy o drogę pytasz? Przeczytaj wątek, zobacz w którym momencie robisz osobistą wycieczkę do zdrowia mojego i mojej rodziny to może zakumasz skąd złośliwość. Wymieniajmy poglądy bez wycieczek. Umiesz?
Więcej sprzętu niż talentu: (Nikon D610, F80, F65, FG-20, EM; Zenit 122, Smiena Symbol, Olympus E500)
Czego używasz (w sensie nazwa handlowa). Bo może nie ma tragedii. W sumie to są 'tylko' silne utleniacze + jakiś regulator pH.
NaHSO4 i dwuchromian potasu. 40g tego pierwszego i 5g tego drugiego na litr wody
Więcej sprzętu niż talentu
Fotografia i filmowanie tradycyjne
NaHSO4 i dwuchromian potasu. 40g tego pierwszego i 5g tego drugiego na litr wody
NaHSO4 spoko, standardowy Pan Żul więcej wysika po tanim winiaku niż Twoja pracownia wytworzy :p
natomiast związki chromu to rzeczywiście nasty sh**t.... Dobrze że "uczciwa sól" a nie jakieś n-metylogówno, bo to już rak od samego patrzenia na wzór:D Moja nędzna wiedza chemiczna podpowiada, ze można by to chociaż strącić do soli nierozpuszczalnej w wodze i niech zamula w mule.
Akurat dwuchromian to paskudztwo jest - takiej ilości znaczków ostrzegawczych na opakowaniu i opisu straszącego czego to on nie powoduje to już dawno nie widziałem
Więcej sprzętu niż talentu
Fotografia i filmowanie tradycyjne
nevermore pisze: ↑19 mar 2023, 12:09
Przeczytaj wątek, zobacz w którym momencie robisz osobistą wycieczkę do zdrowia mojego i mojej rodziny to może zakumasz skąd złośliwość.
nevermore, Widzisz. Jak Cię traktować poważnie skoro nawet nie wiesz co kto do Ciebie pisał. Nic w tym wątku nie napisałem co by się personalnie do Ciebie i Twojej rodziny odnosiło.
Masz odwagę cywilną?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
J.A. pisze: ↑19 mar 2023, 13:29nevermore, Widzisz. Jak Cię traktować poważnie skoro nawet nie wiesz co kto do Ciebie pisał. Nic w tym wątku nie napisałem co by się personalnie do Ciebie i Twojej rodziny odnosiło.
Masz odwagę cywilną?
Masz rację. To w ogóle nie powinno iść do Ciebie. Przyjmij moje najserdeczniejsze przeprosiny.
Wielbicielami offtopu i komentarzy z dupy byli aha (który może i niegrzecznie, ale jeszcze starał się cos powiedzieć) i klakier/potakiwacz oKuba, który wniósł do wątku jedynie liczbę postów.
Nie zmienia to oczywiście faktu, że żale powinienem kierować do odpowiedniej osoby. Przepraszam raz jeszcze, bo Twoje odpowiedzi były bardzo merytoryczne.
nevermore pisze: ↑19 mar 2023, 15:47
Wielbicielami offtopu i komentarzy z dupy byli aha (który może i niegrzecznie, ale jeszcze starał się cos powiedzieć) i klakier/potakiwacz oKuba, który wniósł do wątku jedynie liczbę postów.
Coz za styl i kultura osobista i to juz przy 9 poście. Tylko pogratulować
nevermore pisze: ↑19 mar 2023, 15:47
Coz za styl i kultura osobista i to juz przy 9 poście. Tylko pogratulować
Jeśli ilość o czymś świadczy, to naprawdę świetną robotę robisz np. tutaj: post161353.html#p161353
Ja wolę spory o coś, a nie posikiwanie terenu i nabijanie licznika tylko żeby komuś potakiwać.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2023, 18:57 przez nevermore, łącznie zmieniany 2 razy.