Nowy produkt Fomy
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Nowy produkt Fomy
Raczej nie.
Ja popełniłem kilka filmów fomy w latach 80-tych, jak byłem na ohapie za Olzą. Poziom sporo słabszy niż warszawskie Fotony. Lepsze od bydgoskich, ale od nich wszystko było lepsze.
Ja popełniłem kilka filmów fomy w latach 80-tych, jak byłem na ohapie za Olzą. Poziom sporo słabszy niż warszawskie Fotony. Lepsze od bydgoskich, ale od nich wszystko było lepsze.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
Nowy produkt Fomy
Foma była tajemniczo całkowicie nieobecna w PRL. Pojawiła się dopiero w latach 90'. Ani ja, ani moi rodzice nie maja w archiwach strzępka fomy z lat 80 i wcześniejszych.
Nowy produkt Fomy
Jako rodzic, też nie mam głowie nic o FOMA
Dlatego się dziwiłem.
A od lat 90 po zamianie aparatu na kuchenkę do zakupionego mieszkania, tkwiłem w niebycie.
Dlatego się dziwiłem.
A od lat 90 po zamianie aparatu na kuchenkę do zakupionego mieszkania, tkwiłem w niebycie.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Nowy produkt Fomy
Za moich czasów, naj..bylo NP.
Nowy produkt Fomy
Była o dwie długości lepsza od NP 27. IMHO to był najlepszy 27 DIN film w demoludach.
Nowy produkt Fomy
Ale ktory w koncu, gdyz sie pogubilem?
Czechoslowackich materialow za czasow PRLu jakos nie pamietam. Pamietam DDRowskie, wegierskie czy polskie ale nic zza Olzy. Albo mnie pamiec myli, albo w Bielsku ich nie bylo. Oczywiscie pod warunkiem, ze cokolwie bylo
Czechoslowackich materialow za czasow PRLu jakos nie pamietam. Pamietam DDRowskie, wegierskie czy polskie ale nic zza Olzy. Albo mnie pamiec myli, albo w Bielsku ich nie bylo. Oczywiscie pod warunkiem, ze cokolwie bylo
-
- -# mod
- Kontakt:
Nowy produkt Fomy
Pamiętasz, gdzie był w Bielsku sklep fotograficzny?
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
Nowy produkt Fomy
zladygin Pamietam jeden. Niezyt duzy, zaraz obok kina a w zasadzie dwoch kin, ktore byly jedno przy drugim. Ulicy nie pamietam dokladnie, ale mogla to byc 1 Maja
Nowy produkt Fomy
Tak, to jest ulica 1-go maja. Nie ma ani kin, ani foto optyki, w tym miejscu jest zakład fotograficzny.
Drugi jest ciągle działa, przy obecnie 11-go listopada, byłej Dzierżyńskiego.
Drugi jest ciągle działa, przy obecnie 11-go listopada, byłej Dzierżyńskiego.
Nowy produkt Fomy
Faktycznie cos bylo na Dzierzynskiego, ale juz nawet nie pamietam w ktorym miejscu.
Nie wiedzialem, ze kina zniknely: Rialto i Apollo. Byly jeszcze inne nazwy kin wtedy w Polsce?