nowy przyjaciel domu
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
nowy przyjaciel domu
Nie rób tego tak jak on.
Przez tą dziurę z kablem wlejesz tam wcześniej czy później wodę, albo coś innego i będzie po procesorze.
Tak w ogóle to on jakiś dziwny jest, ma procesor a chemii leje tyle co do przewrotek i nie miesza rotacyjnie tylko w rękach, rolki ustawione za daleko od sprzęgła magnetycznego itd.
Przez tą dziurę z kablem wlejesz tam wcześniej czy później wodę, albo coś innego i będzie po procesorze.
Tak w ogóle to on jakiś dziwny jest, ma procesor a chemii leje tyle co do przewrotek i nie miesza rotacyjnie tylko w rękach, rolki ustawione za daleko od sprzęgła magnetycznego itd.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
nowy przyjaciel domu
A co myślicie o ATL2? Jest do kupienia. Trochę się obawiam o elektronikę - co jak padnie - ale z tego co się zorientowałem, to JOBO wciąż je serwisuje - gość co sprzedaje wymienił w nim płytkę z elektroniką bezpośrednio u producenta...
---------------------------
501C + Distagon 50/4 FLE + Planar 80/2.8 CF
Sinar P + Super Angulon 90/5.6 + Symmar-S 150/5.6
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
nowy przyjaciel domu
W tym rzecz. Nawet nie chodzi o to, że drogo, ale wartość produktu nie uzasadnia takiej a nie innej ceny. Czytałem różne opinie i generalnie wszędzie się powtarza, że wykonane jest to z najtańszego, cienkiego plastiku jak zabawka dla dziecka, są problemy z ustawianiem temperatury, nie ma pompy cyrkulacyjnej, przez co woda przy grzałce jest gorąca, a wyżej już niekoniecznie. W latach 2000 nowy, flagowy CPP-2 kosztował około $1200, co w przeliczeniu na dzisiejsze dolary daje $1800 czyli 7900 zł, czyli dokładnie tyle co nowy CPE-3 dzisiaj, i to jest cena, która powinna być za CPP3, który kosztuje 18 tys. zł - absolutne szaleństwo - to jest 70% ceny nowej M6. Najgorzej, że pewnie przyparty do muru, kupię tego CPP-3, ale kac zostanie na długo...
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
nowy przyjaciel domu
rem jet lab na instagramie, robi refurby jobo
zapytaj czy ma cos w ofercie teraz
https://www.instagram.com/zone_lll/
lity bromoleje czarne białe i takie inne ...
nowy przyjaciel domu
Dzięki. Napisałem do niego, ale nawet nie wiesz ile mnie kosztowało zalogowanie się na instagramie....
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
nowy przyjaciel domu
napisz domnie, mam chyba jego mejla bo kiedys korespondowalem w sparwie mojego Kienzle
[/quote]
Dzięki. Napisałem do niego, ale nawet nie wiesz ile mnie kosztowało zalogowanie się na instagramie....
[/quote]
[/quote]
[/quote]
https://www.instagram.com/zone_lll/
nowy przyjaciel domu
Nigdy nie miałem, ale to automat ze wszystkimi tego konsekwencjami.
O ile współczesne automaty można dowolnie programować, to z tamtych czasów, słabo. To trochę tak jak pierwsze aparaty z AF, nie dość, że słaby AF, to automatyka wymyślona przez kogoś, kto nie wie co to ergonomia.
nowy przyjaciel domu
aka, pewnie i z pinciuset.
Nie lubię porównań samochodowych w fotografii ale ta sią ciśnie sama.
Z BB do Łeby też maluchem jeździłem na wakacje. Co nie zmienia faktu, że wolę Octavią.
A porównanie fotograficzne też się znajdzie.
Zenitem za wypłatę też wolałem.

Nie lubię porównań samochodowych w fotografii ale ta sią ciśnie sama.
Z BB do Łeby też maluchem jeździłem na wakacje. Co nie zmienia faktu, że wolę Octavią.
A porównanie fotograficzne też się znajdzie.
Zenitem za wypłatę też wolałem.
nowy przyjaciel domu
Tego Zenita to Ci współczuję... I podróży maluchem z BB do Łeby... Pamiętam dyskusję o "ręcznym" wywoływaniu slajdów i dobrze zrobiłem, że za bardzo się nie przejąłem Twoją opinią. Colortec Tetenala do użytku "domowego" jak najbardziej się nadaje co łatwo potwierdzić doświadczeniem, a i instrukcja przewiduje agitacje przewrotkami, bez procesora. Utrzymanie temperatury jest banalnie proste z cyrkulatorem jak na zdjęciu wyżej. Procesor w praktyce amatorskiej, przy przerobie 1 zestawu 2.5 l na rok, jest "trochę" za drogi, a jakość nie gorszą niż z procesora spokojnie można osiągnąć bez kosztownej inwestycji. Fakt, ręce trochę bolą

nowy przyjaciel domu
Tam do Łeby. W 86 roku pojechaliśmy maluchem z Gdańska do Paryża i z powrotem :).
flickr.com/kal800
flickr.com/kal800
nowy przyjaciel domu
aka, przypomnisz mi, gdzie odradzałem ręczne wywoływanie?