[K] zakupy za granicą 2022?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Hej,
Zapewne wszyscy widzimy jak ostro szybują ceny negatywow, chemii, papierów.
Orientujecie się może czy są gdzies jeszcze w miarę tanie źródła pozyskania produktów?
Może w samej Wielkiej Brytanii?
U nas to już 45zl za rolkę małego obrazka b&w, katorga dla oczu i portfela.
Orientujecie się może czy są gdzies jeszcze w miarę tanie źródła pozyskania produktów?
Gdzie Ty żyjesz i po co siejesz panikę. Proszę bardzo najtańsze świeże: https://bratex.org/pl/c/FILMY-FOTOGRAFI ... ducer_45/1 a i inne też niewiele droższe. Jedynie Kodak od dawna jest dużo droższy niż b@w innych producentów.
Akurat w Wielkiej Brytanii filmy czarno-białe pewnie teraz gwałtownie podrożeją i zabraknie ich bo 1) będzie pogrzeb królowej do fotografowania, 2) Brytyjczycy są tradycjonalistami, więc będą fotografować tradycyjnie i 3) nie w kolorze, tylko żałobnie w szarościach.
przy obecnym kursie korony czeskiej, to nawet w Czechosłowacji drogo
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
rewizja traktatów się komuś marzy, rewizjonista jeden
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Pamiętam jak "przemycalem" walkmana z Czechosłowacji pod koniec lat 80 na rowerze z kumplem. Słuchawki na uszach walkman w kieszeni tylko pudełka szkoda było wyrzucić. I weź tu wytłumacz czeskiemu pograniczników że mój a pudełko nie wiem dlaczego w plecaku
. W głowie mieliśmy że łamiemy prawo bo cło czy coś.
zamawiam regularnie w Fomie sklepie w CZ
grupowe zakupy tez robie
grupowe zakupy tez robie
Janis pisze: ↑13 wrz 2022, 13:06 Hej,
https://www.instagram.com/zone_lll/
lity bromoleje czarne białe i takie inne ...
lity bromoleje czarne białe i takie inne ...
Jaką panikę, dobrze się czujesz? Czy jesteś jednym z tych, którzy uważają, ze Złotówka nadal mocno stoi? Dobieraj słowa odpowiednio do sytuacji. Bratex znam od dawna i kupuję głównie w tym sklepie. Pomijam kwestie cenowe, asortyment tam się mocno skurczył. Poza tym nigdy nie mieli produktów, które mnie interesują (chemia, papiery), wiec musiałem swoje zakupy rozdzielać.aka pisze: ↑13 wrz 2022, 14:15Gdzie Ty żyjesz i po co siejesz panikę. Proszę bardzo najtańsze świeże: https://bratex.org/pl/c/FILMY-FOTOGRAFI ... ducer_45/1 a i inne też niewiele droższe. Jedynie Kodak od dawna jest dużo droższy niż b@w innych producentów.
W samym lutym tego roku wykonałem w tym sklepie hurtowe zakupy, dziś wartość tych produktów wzrosła o kilkanaście-kilkadziesiąt procent.
Zakupy w sklepach zagranicznych (większe ilości, nie pojedyncze sztuki) wykonywane były od dawien dawna, kojarzę, ze ludzie zbierali się grupowo, by oszczędzić ba przesyłce. Mnie to nie dotyczy, ma mi kto odebrać w GB czy DE itp. Jeśli nie masz jak podpiąć się do tematu z pomocnym komentarzem, proszę nie wprowadzaj sam zamieszania i po prostu omiń wątek.
Dziękuję, meliska już zaparzona. :) neospasminę zostawmy bardziej potrzebującym.
To nie Twoje słowa:
?
Po co manipulujesz podając cenę najdroższego filmu na rynku? Kupuj filmy gdzie chcesz jeśli nie pasują Ci ceny u polskich dystrybutorów. Ceny rosną, kursy walut rosną lub spadają i nie tylko złotówki do euro lub dolara. Nic do rzeczy nie ma co ja uważam. Udanych, tanich zakupów życzę.
Janis, Ale gdzie te wielkie oszczednosci? Moze nas oswiecisz?