Sprzedam swojego woła roboczego - Manfrotto 055 PROB.
Raczej modelu 055 nie muszę przedstawiać.
Statyw był intensywnie używany, służył mi kilka lat pod LFa. Klipy standardowo jak to w używanych Manfrotto mają pęknięcia ale wszystko jest stabilne i działa. Cena okazyjna jak na takiego wiekowego sprzęta - 300PLN.
Sprzedaję ponieważ upolowałem prawie nowego 055 ale starszy model - z motylkami a nie klipami. (szukałem 5 lat) .
[S] Manrotto 055 PROB
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Manrotto 055 PROB
Wrzucilbys yego z “motylkami” bo nie obczailem o co chodzi a mam ten sam. Jak by Ci sie chcialo oczywiscie
Manrotto 055 PROB
ten z motylkami starszy model to taki:
a na sprzedaż jest nowszy model, z klipsami, zdjęcia oferowanego statywu wrzucę po weekendzie.
Manrotto 055 PROB
Hmm moja 055 też ma klipsy, ale jest pewnie jest starsza - kółko pod głowicę nie ma takich fantazyjnych fal na spodzie.
Manrotto 055 PROB
Wlasnie mam ten z klipsami. Slizgaja sie. Myslalem ze to moj problem a widze ze to wada. Coz trzeba zalolowac na motylki lol
Manrotto 055 PROB
to ślizganie spokojnie można poprawić, odpowiednio z czuciem dokręcając nakrętki klipów. Wtedy robi się ciaśniej i wszystko bangla. Jeżeli przesadzisz z dokręcaniem, klipy popękają zaraz za ośką :D Ale nie bajaj - z czasem i tak wszystkie pękają :D ot taka uroda klipów.
[S] Manrotto 055 PROB
Dokrecalem. Probowalem. Najpierw byla negacja ze nie dziala potem rozpacz a na koniec przyszla akceptacja ze tak ma byc lol.szable pisze:to ślizganie spokojnie można poprawić, odpowiednio z czuciem dokręcając nakrętki klipów. Wtedy robi się ciaśniej i wszystko bangla. Jeżeli przesadzisz z dokręcaniem, klipy popękają zaraz za ośką :D Ale nie bajaj - z czasem i tak wszystkie pękają :D ot taka uroda klipów.
Jak sie nie szarpie i nie “naciska” na statyw to jest akceptowalne.
Ale skoro sa wersje “ulepszone” to bede czujny
Taknczy siak dzieki bez Twojego posta bym pewnie nie wiedzial
[S] Manrotto 055 PROB
skiper75, ulepszona to jest Twoja wersja 

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
[S] Manrotto 055 PROB
Wiem. Ulepszona przez ksiegowegoJ.A. pisze:skiper75, ulepszona to jest Twoja wersja

[S] Manrotto 055 PROB
Jak coś jest dobre, trzeba to zaraz poprawić.