info o studiach.'
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Myślę, że strony www jako galerie ujdą, ale jeśli chodzi o historię sztuki, to chyba będzie ciężko coś sensowniejszego, obszerniejszego i po polsku znaleźć w necie. Jeśli chodzi o książki, to nie rzucę konkretnymi tytułami, ale weź poszukaj na forum digart.pl, tam na pewno będzie dużo na ten temat pisanego przez ludzi ktorzy startowali na ASP, ITF itd.
Chciałbym dodać coś od siebie.
W jednym z wątków, w którym poruszony był temat szkół fotograficznych napisałem swoja opinię na temat Szkoły Kreatywnej Fotografii przy Krakowskich Szkołach Artystycznych.
Od tego czasu dostałem bardzo dużo meili, z pytaniami czy na prawdę jest tam tak źle.
Chciałem zaznaczyć, że ja tam chodziłem przez parę miesięcy, a było to dwa lata temu. Możliwe, że już coś się zmieniło, dlatego ci którzy są zainteresowani nauką w SKF, proponuje by po prostu sami podeszli na Limanowskiego lub Dekerta i zapytali uczniów, jak jest na prawdę. Nie pytajcie jednak jednego czy dwóch, a przynajmniej kilku. Możliwe, że coś sie zmieniło po tym co tutaj napisałem, a zaznaczam, że pisałem prawde.
Niech was nie zmylą opinie słuchaczy dziennych, zaoczni mają zawsze gorzej, mniej się o nich " dba "
I pamiętajcie jedno, w szkole policealnej nie nauczycie się tyle, co po zajęciach chodząc w plener z kolegami z roku.
W jednym z wątków, w którym poruszony był temat szkół fotograficznych napisałem swoja opinię na temat Szkoły Kreatywnej Fotografii przy Krakowskich Szkołach Artystycznych.
Od tego czasu dostałem bardzo dużo meili, z pytaniami czy na prawdę jest tam tak źle.
Chciałem zaznaczyć, że ja tam chodziłem przez parę miesięcy, a było to dwa lata temu. Możliwe, że już coś się zmieniło, dlatego ci którzy są zainteresowani nauką w SKF, proponuje by po prostu sami podeszli na Limanowskiego lub Dekerta i zapytali uczniów, jak jest na prawdę. Nie pytajcie jednak jednego czy dwóch, a przynajmniej kilku. Możliwe, że coś sie zmieniło po tym co tutaj napisałem, a zaznaczam, że pisałem prawde.
Niech was nie zmylą opinie słuchaczy dziennych, zaoczni mają zawsze gorzej, mniej się o nich " dba "
I pamiętajcie jedno, w szkole policealnej nie nauczycie się tyle, co po zajęciach chodząc w plener z kolegami z roku.
Polecam trzy pozycje:akiko pisze:A'propos, jak już mamy iść na studia to z czegoś by się przydało uczyć do egzaminów. Polecacie jakieś książki, strony www et ceterea?
1. "Jak studiować historię sztuki": http://www.empik.com/jak-studiowac-hist ... d1040265,p
2. "Metody i teorie historii sztuki": http://www.empik.com/metody-i-teorie-hi ... d1040264,p
3. "Antropologia obrazu. Szkice do nauki o obrazie": http://www.empik.com/antropologia-obraz ... od900205,p
Te książki, może nie czysto strikte poświęcone fotografii, ale pozwalają spojrzeć szerzej na pojęcie "studiowania" sztuki (fotografia także jest sztuką).
Takie błędy to ja nazywam "klawiszówkami lub palcówkami", chcesz nacisnąć jakąś literę, patrzysz a tu inna wskoczyła. Mi one bardzo często się zdarzają, dlatego muszę po kilka razy poprawiać tekst - aby było ładnie.Jerzy pisze:Zacznij od ortografii w sieci, złe nawyki trudno potem wykorzenić "na papierze" :)
Co innego w realnym życiu, na papierze - jakoś nie wiem dlaczego? Może dlatego, że akurat patrzę na to co piszę (na kompie jest inaczej).
No, chyba że ktoś jest cyborgiem - to zmienia postać rzeczy

O mnie się nie martwcie, u mnie z pisownią wszystko ok, tylko palce odmawiają posłuszeństwa. Ale fakt, jak się złapie nawyk to trudno wykorzenić, coś o tym wiem po tym jak się nauczyłam od rdzennych Brytyjczyków pisać I (ja) z małej litery ;p. Posypały się ortografy na lekcji ;p. Ale chyba nie jesteśmy tu po to aby rozmawiać o pisowni ;p
info o studiach.'
Amatorsko już od dłuższego czasu zajmowałam się fotografią, ale postanowiłam wgłębić się mocniej w temat bo wiedzy nigdy za dużo :) Zrobiłam podyplomowo fotografie na WSKZ, studia były online, nie musiałam nigdzie dojeżdżać. Materiały bardzo ciekawe i pomocne, cały czas wykorzystuje wskazówki, które tam były. Planuje zająć się profesjonalnie fotografią i to już moja ostatnia prosta żeby otworzyć własną działalność.
info o studiach.'
To może pokaż coś ze swoich osiągnięć w tej materii. Chętnie się doszkolimy
Fan Pentax'a.
info o studiach.'
Rejestracja 13:55, post reklamujący pewną uczelnię już minutkę później. No na pewno jest to przypadek.....Łucja81 pisze: ↑19 kwie 2022, 14:56 Amatorsko już od dłuższego czasu zajmowałam się fotografią, ale postanowiłam wgłębić się mocniej w temat bo wiedzy nigdy za dużo :) Zrobiłam podyplomowo fotografie na WSKZ, studia były online, nie musiałam nigdzie dojeżdżać. Materiały bardzo ciekawe i pomocne, cały czas wykorzystuje wskazówki, które tam były. Planuje zająć się profesjonalnie fotografią i to już moja ostatnia prosta żeby otworzyć własną działalność.

info o studiach.'
Przypadek nie przypadek, ale jaka kadra! Na przykład:shredderr pisze: ↑19 kwie 2022, 17:35Rejestracja 13:55, post reklamujący pewną uczelnię już minutkę później. No na pewno jest to przypadek.....Łucja81 pisze: ↑19 kwie 2022, 14:56 Amatorsko już od dłuższego czasu zajmowałam się fotografią, ale postanowiłam wgłębić się mocniej w temat bo wiedzy nigdy za dużo :) Zrobiłam podyplomowo fotografie na WSKZ, studia były online, nie musiałam nigdzie dojeżdżać. Materiały bardzo ciekawe i pomocne, cały czas wykorzystuje wskazówki, które tam były. Planuje zająć się profesjonalnie fotografią i to już moja ostatnia prosta żeby otworzyć własną działalność.![]()
![]()
![]()
"Uznany dziennikarz i konferansjer"
"Wybitna dietetyk kliniczna, współpracująca z celebrytami"
"Autorka bloga "Jadźka Rysuje", mistrzyni w tworzeniu notatek wizualnych"
Nie drogo i bez specjalnej fatygi