Jak mocno dmucha to jest problem. Ja podwieszam plecak na haku pod statywem, ale przy mocnym dmuchaniu i to nie pomaga. Trzeba odpuscic albo gdzies sie chowac, gdzie nie wieje
Nasze podobizny, autoportrety, facjaty itp.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Znam ten sposób, nawet mam haczyk w statywie, ale czasy długie raczej, gabaryty spore, duże płaszczyzny boczne, czołowa i tylna - statyw się nie wywróci, ale drgania kamery pewne. Wyzwanie, a jeszcze ten ciężar - szacunek dla amatorów LFa.
No niestety. Jak juz pisalem, czasami nie da rady i trzeba odpuscic lub schowac sie tam gdzie jest sie zaslonietym od wiatru, co w niektorych miejscowkach nie jest mozliwe. Na szczescie nie przytrafialo mi sie to dosc czesto, ale tez rzadko w sumie foce w LF
Ostrzysz z lupka w okularach?!szable pisze:dziś odebrałem pierwsze w życiu okulary. Do czytania. Mogę ostrzyc na matówce. Wow niesamowite!
Jak wietrzysko wieje to nie wychodzę z LFem. Co do ostrzenia w okularach to dopiero wczoraj odebrałem, dopiero testuję jak jest lepiej 
jak to na żaglowcu, trzeba zwinąć żagle i rzucić kotwicę. albo iść halsem pod wiatr.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
No to i ja się załapię
.

ale młodzian.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Ktoś musiał mnie wygryźć z czołówki 

"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada
Witam :)
Ja we własnej osobie :)
Ja we własnej osobie :)
Więcej sprzętu niż talentu 
Fotografia i filmowanie tradycyjne

Fotografia i filmowanie tradycyjne
W moim odczuciu wygląd na lata minione ...czyli b.pasuje do fotografii światłoczułej.

Uzależniony od fotociemni .