Blokowanie kont
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Blokowanie kont
Dzisiaj cały dzień miałem komunikat o zablokowaniu konta do dn. 1 lutego, godz.01.00. Po konsultacji ze zladyginem okazało się, ze któryś z moderatorów postanowił zablokować setki adresów IP. Nie uważam aby takie postępowanie było odpowiednie. Czyżby "zmasowany" atak na "czwartego"? Nie tędy chyba droga. Poza tym - to moje osobiste zdanie - nie zauważyłem aby Jakub coś ostatnio nabroił. No, używał hiszpańskiego, ale nie uważam tego za przewinienie. Przecież do forum może zgłosić akces np. jakiś Anglik. I co ? Ma pisać po Polsku ? W dobie tłumacza "Google" można sobie na bieżąco tłumaczyć. Ale to tylko takie moje rozważania.
Fan Pentax'a.
Blokowanie kont
E no, nie robmy prosze szopek. Chyba jest jaks roznica pomiedzy gosciem nie wladajacym jezykim polskim a szukajacym zaczepki awanturnikiem? Nie wiem tez czy to akurat byl powod bana, ale i przy jego historii to i on bylby moim zdaniem wystarczajacym.
Blokowanie kont
A ktoredy, ze sie zapytam? Czy zakladanie dodatkowych kont majacych na celu omijanie banow to nie atak na forum? Z mojej strony pelne poparcie i mam nadzieje, ze dzialania beda konsekwentne. Moze to poskutkuje i kaze sie i innym potencjalnym nasladowca zastanowic czy warto. W przeciwnym razie beda ciagle powtorki z rozrywki
Blokowanie kont
To znaczy jak ja pójdę na anglojęzyczne forum, to mam tłumaczyć w googlu na angielski zanim coś napiszę, a jak Anglik przyjdzie na nasze forum to też ja mam sobie tłumaczyć na polski?
Wolne żarty.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Blokowanie kont
mój drogi kolego, miałem konta na różnych zagranicznych forach, angielskich, czechosłowackich... i nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby pytać tam o cokolwiek po polsku. a zresztą pan Jakub po hiszpańsku pisał o jakimś serialu na Polsacie, nazywał nas tu nacjonalistycznym gównem i pewnie jeszcze inne przyjemne rzeczy, jeśli dla Ciebie to jest w porządku, to co nie jest?
żeby zrobić omlet, trzeba rozbić parę jaj. jeśli koleś po blokadzie zakłada kolejne konto, to jak go mamy zablokować? a może powinniśmy go głaskać po głowie?
nie zauważyłeś, bo zladygin usuwał nieładny kontent, zanim wypłynął na szersze wody, ale raz nie zdążył, byłem pierwszy i zgodnie z obietnicą zablokowałem 4R, więc się pojawił 5E, żeby się nie pojawił 6Z zablokowałem adresy IP, może zbyt pochopnie, a może nie.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Blokowanie kont
rbit9n, tyle, że w ten sposób zablokowałeś tych, którzy mają IP przydzielany dynamicznie. Nie tylko mój zresztą. I chodziło mi o to, że nie tedy jednak droga. Kiedyś już postulowałem aby przy zakładaniu nowych kont konieczna była wpłata z przeznaczeniem na utrzymanie serwera (np. kwota 20-50zł) dopiero po wpłynięciu tejże, konto byłoby aktywowane. Oczywiście taka opcja musiałaby być ujęta w regulaminie forum. No ale to decyzja admina musi być.
Fan Pentax'a.
Blokowanie kont
jakie niewiniątka? wszyscy mają coś za uszami ;)
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Blokowanie kont
Na mnie już trafiło. Od rana miałem zablokowany dostęp do forum. Dopiero od Zladygina dowiedziałem się o akcji. Musiałem wyłączyć router aby ponownie przydzielił mi inny adres (neostrada) i wtedy udało się zalogować.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2022, 21:12 przez powalos, łącznie zmieniany 1 raz.
Fan Pentax'a.
Blokowanie kont
Bardzo dobra robota.
Blokować, usuwać, gonić troli. A jak nie pomoże to dożywotni ban. Czasami może coś nie wyjdzie, ale ten się nie myli kto nic nie robi.
Wpłata choćby 1 zł byłaby również skuteczna wobec różnych botów. I nie musi być to wpłata na Korex, ale np. na jakaś organizację charytatywną, co zwalnia właściciela KOREXu z ew. rozliczeń. Myślę, że technicznie jest to do ogarnięcia.
Blokować, usuwać, gonić troli. A jak nie pomoże to dożywotni ban. Czasami może coś nie wyjdzie, ale ten się nie myli kto nic nie robi.
Wpłata choćby 1 zł byłaby również skuteczna wobec różnych botów. I nie musi być to wpłata na Korex, ale np. na jakaś organizację charytatywną, co zwalnia właściciela KOREXu z ew. rozliczeń. Myślę, że technicznie jest to do ogarnięcia.