mambo jumbo o 4R i moderacji
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
teh_R., Mam wrazenie, ze tym razem sytuacja jest jasna i juz wkrotce bedzie wiadomo co i jak. Wypowiedz moderatora byla jednoznaczna a i fakty niezaprzeczalne. Tak wiec proponuje odrobine cierpliwosci i nie dolewanie oliwy do ognia.
Rozwiązanie jest proste. Korzystam z tego na "niemieckojęzycznym" forum fotografii analogowej. Wszyscy logują się swoim IMIENIEM i NAZWISKIEM. Brak pyskówek itp. Wiem, wiem, to u nas się nie uda. Wszyscy podadzą fałszywe dane. Może administracja może jednak jakoś to weryfikować? Na głupie posty jednego kolegi jest 10 stron odpowiedzi, na szczegółowe pytania - żadnej !!! Może pójść "po rozum do głowy" ?
Tez sie zdarzaja, ale bardzo, bardzo rzadko. Posty i cale watki usuwane sa rygorystycznie przez moderatorow a “rebelianci” znikaja bezpowrotnie i naprawde ekspresowo. Dwa przypadki, ktore zauwazylem na przestrzeni ostatnich 3 lat. Same “spory” nie trwaly dluzej niz 48 godzin i obrazajacego delikwenta juz na forum nie bylo.
Skad wiem? Gdyz tez tam jestem. Ale to sa dwa swiaty w porownaniu z tym forum, zwlaszcza -ale nie tylko- jesli chodzi o poziom kultury osobistej. Tak, ze tak
Ta... i jeszcze przy rejestracji przesyłanie skanu dowodu osobistego

Tja, i wszyscy podają pewnie Helmut Müller albo Hans Schmidt ...

A w stopce adres zamieszkania i jaki sprzęt kto posiada.
Ale jak wiadomo wszystko co niemieckie jest lepsze niż polskie.
Az sprawdzilem. Nie znalazlem stopki ani tez sprzetu w zadnym poscie. Wszystkich nie przeszukiwalem jednak
Nie badz germanofobem

jac123, Sam sobie odpowiedz, a pozniej sprawdz sygnaturki 

Bo to głupie jest. Aczkolwiek co do prawdziwości imion i nazwisk możesz mieć rację, oczywiście. Niemiec też niekoniecznie musi mieć ochotę wrzucać personalia w przypadkowy internet.
Masz racje. Ale uczestnicy tego forum - a nie sa nimi wylacznie Niemcy - akurat nie maja z tym problemu. To “tylko” imie i nazwisko. Pelno ich w necie z racji roznych roznosci, nawet tak banalnych jak ksiazki telefoniczne. Tak wiec to nie problem
Ale co jest głupie?
Niemcy i Rosja od wieków próbują zniszczyć lub podporządkować sobie nasze państwo - to fakt. Również obecnie, niekoniecznie przy użyciu siły, ale np. przy użyciu środków ekonomicznych lub politycznych - to fakt.
Myślę więc, że moje "fobie" nie są fobiami, tylko uzasadnioną antypatią do w/w państw. Modne stało się określać kogoś "fobem" jak ktoś kogoś/czegoś nie toleruje lub ma po prostu inne zdanie, co jest błędne i nie jest prawdą.
No właśnie to nie jest fakt. Tylko to trzeba historię znać, a nie kilka haseł. Stosunki między Polską a sąsiadami były najzupełniej typowe - obustronne wpływy, oczywiście silniejsze ze strony tego, kto był akurat silniejszy ekonomicznie. Oczywiście konflikty też się zdarzały, przy czym Polska bynajmniej nie bywała w nich tylko biednym napadniętym. Zresztą granica z Niemcami była nawet dość spokojna, bo Polska interesowała się głównie wschodem, stąd też dużo wojen po tamtej stronie.
jac123, Sam najpierw sie pytasz dlaczego nie powinienes byc fobem, a bycie nim faktycznie jest glupie, a teraz wyjezdzasz z polityka. Nikt ci nie broni byc krytycznym i miec swoje zdanie. Alz sprawdz najpierw znaczenie slowa, ktorego jak mi sie wydaje nie znasz
Daj spokój ... żal to czytać.PPaweł pisze: ↑17 gru 2021, 09:59No właśnie to nie jest fakt. Tylko to trzeba historię znać, a nie kilka haseł. Stosunki między Polską a sąsiadami były najzupełniej typowe - obustronne wpływy, oczywiście silniejsze ze strony tego, kto był akurat silniejszy ekonomicznie. Oczywiście konflikty też się zdarzały, przy czym Polska bynajmniej nie bywała w nich tylko biednym napadniętym. Zresztą granica z Niemcami była nawet dość spokojna, bo Polska interesowała się głównie wschodem, stąd też dużo wojen po tamtej stronie.