Szukam, szukam, ale widzę, że trzeba by ze 2 lata tkwić z nosem w monitorze i kontrolować wszystkie portale aukcyjne.
Ma ktoś może jakiegoś zbędnego Rolleicorda w znośnym stanie

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Na matówkę Beattie do RB67 w znośniej cenie polowałem dobre 4 lata.
Były w Japonii przez ebay, ja sporo tam upolowałem,
Po co siejesz propagandę? Po pierwsze zmiany wprowadziła UE, po drugie w obrocie z Japonią nowe przepisy dotknęły zakupów o wartości poniżej 22 EURO, a to raczej Mamiji nie dotyka... Z firmami kurierskimi zawsze były korowody, mniejsze lub większe, ale były. PP w miarę sprawnie komunikowała się z importerem i tak też naliczała należne opłaty. A to, że się nie czasami płaciło VATu to jak kurze ziarno... się trafiało. Póki co nie ma miarodajnego doświadczenia co do kupowania np. w Japonii i nie ma co siać nieuzasadnionej paniki.
To wnioski z między innymi z Twych opisów - mnie one skutecznie odstraszyły od obserwacji rynku japońskiego.
No nie bardzo. Przepisy dla zakupów powyżej 22Euro się nie zmieniły. VAT się należał i należy, podobnie cło:
I tyle, a czy się zmieni polityka UC przy PP to się okaże. Zmiana prawa nic o tym nie mówiła
No i przy tych cenach za C3 to razem z opłatami wyjdzie ca 1300 -1400 zł. To nie jest przy dzisiejszych cenach strasznie dużo, jak na przykład tu:
Jest i u nas:
Średnio 20% drożej niż kupiłem, ale też 10-20% taniej niż najniższa oferta obecna ówcześnie na AL.
Jak nie płacę? Cały czas płacę: