wołanie 120 C41 w Szczecinie
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Cześć,
z uwagi na zmianę miejsca zamieszkania poszukuję labu w Szczecinie... czy znajdę tam coś godnego polecenia? W internecie natrafiłem na Best Foto, i co prawda oferują wołanie 120, ale ich oferta (kubki z nadrukiem itp.) nie wygląda zbyt profesjonalnie. Ale może to jednak tylko mylne wrażenie? Czy ktoś z was korzystał z ich usług?
Sam jestem przyzwyczajony do poziomu z wrocławskiego 'Pod Dachem' i boję się rozczarowania. Z góry dodam, że wolałbym uniknąć rozsądnej opcji z zawiezieniem jednej rolki na próbę, ponieważ do Szczecina i tak muszę dojechać kilkadziesiąt kilometrów, a poza tym wszystkie rolki jakie obecnie mam naświetlone wydają mi się 'ważne'...
Stąd moje pytanie na forum, dzięki za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam
z uwagi na zmianę miejsca zamieszkania poszukuję labu w Szczecinie... czy znajdę tam coś godnego polecenia? W internecie natrafiłem na Best Foto, i co prawda oferują wołanie 120, ale ich oferta (kubki z nadrukiem itp.) nie wygląda zbyt profesjonalnie. Ale może to jednak tylko mylne wrażenie? Czy ktoś z was korzystał z ich usług?
Sam jestem przyzwyczajony do poziomu z wrocławskiego 'Pod Dachem' i boję się rozczarowania. Z góry dodam, że wolałbym uniknąć rozsądnej opcji z zawiezieniem jednej rolki na próbę, ponieważ do Szczecina i tak muszę dojechać kilkadziesiąt kilometrów, a poza tym wszystkie rolki jakie obecnie mam naświetlone wydają mi się 'ważne'...
Stąd moje pytanie na forum, dzięki za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam
Naświetl nieważną rolkę i wyślij do nich pocztą na próbę.
Natomiast co do profesjonalności nadruków na kubkach, to wszystko drożeje, a żyć trzeba, jak mawiała pewna znajoma czarodziejka. Geszeft jak geszeft, z samej fotografii na srebrze pewnie by nie wyżyli.
Natomiast co do profesjonalności nadruków na kubkach, to wszystko drożeje, a żyć trzeba, jak mawiała pewna znajoma czarodziejka. Geszeft jak geszeft, z samej fotografii na srebrze pewnie by nie wyżyli.
W ostateczności tak zrobię, ale wolałem wcześniej poszukać rekomendacji na forum. Co do kubków to też po chwili tak pomyślałem, ale jak pisałem wcześniej przyzwyczajony jestem do labu skupionego jedynie na wołaniu i skanowaniu. Może niesłusznie myślę stereotypowo…
nie wiem z której strony Szczecina mieszkasz, ja jestem ze Świnoujścia i wołam i skanuję swoje filmy czarno-białe w tradycyjnym procesie. Jeżeli jest Ci po drodze, to zapraszam, mogę pokazać co i jak i zaczniesz sam wołać. Nie ma w tym żadnej filozofii a frajdy co nie miara.
Ale on pyta o kolorowe.
tego nie wiemy. C41 to zarówno kolor jak i B&W
ja zaproponowałem przejście na tradycyjny B&W bo to i proste i przyjemne.
No teoretycznie może i czarno-białe, ale tak, czy inaczej - C-41. Oczywiście samodzielne wywoływanie ułatwia już teraz życie, chyba że ktoś mieszka akurat na Komandorskiej.
Dziękuję serdecznie za propozycję, ale chodzi właśnie o C41. Oczywiście i tutaj można się silić na samodzielne wywoływanie, ale szczerze mówiąc nie mam już na to ochoty i warunków.szable pisze: ↑06 lip 2021, 19:36 nie wiem z której strony Szczecina mieszkasz, ja jestem ze Świnoujścia i wołam i skanuję swoje filmy czarno-białe w tradycyjnym procesie. Jeżeli jest Ci po drodze, to zapraszam, mogę pokazać co i jak i zaczniesz sam wołać. Nie ma w tym żadnej filozofii a frajdy co nie miara.
Gdy fotografowałem w BW to oczywiście wywoływałem sam i rzeczywiście na początku frajdy było dużo i dobrze to wspominam.
Ps. Dwa tygodnie temu byłem pierwszy raz w życiu w Świnoujściu i na pewno tam wrócę ;)
Tak korzystałem w 2005 roku

Uzależniony od fotociemni .
NRD, korzystam regularnie z Foto Bestu, jeśli chodzi o C-41 śmiało możesz im zaufać. W Szczecinie z żadnego innego labu nie byłem zadowolony.
Dzięki! W takim razie skorzystam z ich usług :)
Przy okazji zwróć uwagę na ceny materiałów Kodaka u nich - mają taniej niż w niejednym sklepie internetowym.
Rzeczywiście, Portra 400 za 41zł! A co do wołania nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń, w dodatku wszystkie filmy zostały wywołane od ręki. Z całą stanowczością polecam szczeciński Best Foto.