Dobra bateria wytrzyma kilka lat od pierwszego użycia o ile nie wyczerpie się zgromadzona w niej energia. Rzecz w tym, że 100000 klapnięć to > 8 tys. filmów 120. Takie reklamiarstwo u poważnej firmy - się nie godzi.

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Dobra bateria wytrzyma kilka lat od pierwszego użycia o ile nie wyczerpie się zgromadzona w niej energia. Rzecz w tym, że 100000 klapnięć to > 8 tys. filmów 120. Takie reklamiarstwo u poważnej firmy - się nie godzi.
Oczywiście S2A. S2 ma bebechy ze słabszych materiałów. Na wynikającą z tego awaryjność zwrócono uwagę już w czasie produkcji modelu, stad pojawienie się S2A.aka pisze: ↑11 lut 2021, 19:41 Nic dziwnego, że przy takich wymaganiach powraca Bronica. Oczywiście S2.
Vitlich - ja mam świeżo co ściągniętą ze Stanów Mamiy'ę RB67 i powiem, że kupiłem ją za ludzkie pieniądze. Trochę szukałem i czekałem, ale w końcu ktoś wystawił body z kominkiem w stanie powiedzmy mocno nieświeżym. Jeden aparat już sobie odrestaurowałem (Mamiya C220), więc spróbuję sił i w tym modelu. Do tego zestawu dokupiłem w Japonii tani obiektyw, w którym też trzeba będzie pogrzebać. Ale suma sumarum jak uda mi się to wszystko uruchomić, to będę miał zestaw za połowę ceny rynkowej. Trzeba tylko się wyposażyć w trochę narzędzi i zapału do majsterkowania.
Zgłaszam się to ja kupiłem i polecam allegrowicza :D
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na paramender
jedną C3 mogę "zgonić" za dużo się uzbierało :) dzwoń w razie W 505 6zero5 322
Owszem zwróciłem, ale to dodatkowe ustrojstwo, owszem przydatne, ale nie w plenerze - za dużo pirtolenia ...