Tu zerknij: http://aki-asahi.com/store/html/curtain ... urtain.php nie wiem czy do takiej zabytkowej migawki się nada?
Uszczelki (?)
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Uszczelki (?)
Uszczelki (?)
Kolego @aka, dziękuję za link. Na tej stronie oprócz materiałów, mają oni tam także poradnik jak zrobić nową kurtynę.
W międzyczasie znalazłem u siebie w szafie starą torbę naramienną, która od środka była wyłożona czarną, elastyczną, gumowaną tkaniną. Jest ona na tyle mocna, że postanowiłem zrobić z niej tymczasową kurtynę.
W międzyczasie znalazłem u siebie w szafie starą torbę naramienną, która od środka była wyłożona czarną, elastyczną, gumowaną tkaniną. Jest ona na tyle mocna, że postanowiłem zrobić z niej tymczasową kurtynę.
Uszczelki (?)
Butapren zeżre mi taką mikrogumę? Konieczna taśma dwustronna? Akurat mam tylko jakąś starą i gąbaczastą (grubą).rbit9n pisze: ↑13 cze 2019, 05:59 co do wymiany, to jak pisał @powalos, idealnie do tego celu nadają się podkładki pod mysz. wycina się odpowiednie paski i po wyczyszczeniu resztek starej gąbki, najlepszy jest izopropanol, montuje się nowe. w rowki można wcisnąć bez kleju, a pod zawias trzeba użyć taśmy dwustronnej
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Uszczelki (?)
Najlepiej zrobić próbę na małym kawałku.
Akurat niedawno robiłem wymianę uszczelek w moim "nowym" aparacie Mamiya C220. Znalazłem kawałek czarnej pianki, wyciąłem paski i posmarowałem je butaprenem. To samo zrobiłem od strony klapki aparatu. Ładnych parę minut poczekałem aż klej odparuje i wcisnąłem paseczki w swoje miejsce.
Wszytko ładnie trzyma, pianki nie zżarło

Uszczelki (?)
Właśnie zrobiłem próbę z butaprenem... na kasecie do RB67
No trzyma.
Jeszcze tylko kupić gdzieś słynny kordonek muszę.
No trzyma.
Jeszcze tylko kupić gdzieś słynny kordonek muszę.
Uszczelki (?)
W moim mieście znam z widzenia już tylko jedną pasmanterię, ale na szczęście jest obok pracy mojej pAni
Czym kleić kordonek? Szparka na niego nie jest głęboka
Czym kleić kordonek? Szparka na niego nie jest głęboka
Uszczelki (?)
Szczęściarz!
Zwolennicy tej technologii zalecają utykać, bez klejenia. Jak szparka nie jest głęboka... to problem.

Uszczelki (?)
Obejrzałem swoją drugą kasetę do RB67. Kiedyś była w rękach serwisu z Polski i ona ma założony kordonek. Ale jednak jest przyklejony. Kordonek już do mnie jedzie, a ja pomyślę o kleju.
Uszczelki (?)
Kurde, nie wiem.
Moja pAni kupiła kordonek i tyle wiem.
Zobaczy się.
Moja pAni kupiła kordonek i tyle wiem.
Zobaczy się.
Uszczelki (?)
Najwyżej coś wyhaftuje w nagrodę 

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Uszczelki (?)
No będzie musiała bo okazał się zbyć cienki. Przy okazji mam odpowiedź na pytanie z rodzaju "wszytko co chciałeś wiedzieć o kordonku, ale wstydziłeś się zapytać" (-:
No to szukam grubszego kordonka.
No to szukam grubszego kordonka.
Uszczelki (?)
Proponuję logo "Korexu".
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150