Ponieważ nie mam siły nosić ciężarów, szukam niedużego statywu karbonowego w rozsądnej cenie.
Czy ktoś używa BENRO Slim TSL08CN00 ? Może jakieś inne propozycje ?
Na pewno padną odpowiedzi frotka 190cx3, ale nie chcę wydawać prawie 1000 zł na statyw.
Wystarczą 3 kg nośności.
Szukam statywu karbonowego (ogólnie lekkiego)
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Pozdrawiam
Darek
Darek
Powiedziałbym że Peak Design Travel, ale nie chcesz wyżej tysiąca 
Ja mam Manfrotto traveler big i bardzo sobie chwalę, malusi chociaż nie najlżejszy. Mamiyę na paramenderze dźwiga bez problemu. Robią też mniejszy model - traveler small, i to chyba w niego bym celował

Ja mam Manfrotto traveler big i bardzo sobie chwalę, malusi chociaż nie najlżejszy. Mamiyę na paramenderze dźwiga bez problemu. Robią też mniejszy model - traveler small, i to chyba w niego bym celował
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada
- morotegari
- -#
Zwracaj koniecznie uwagę na wagę statywu. Karbonowy nie oznacza definitywnie, że jest super-lekki.
Swego czasu kupiłem od kolegi statyw Benro magnezowy, bo wymienił na ten sam model, lecz karbonowy (kupiony z dotacji na sprzęt). Różnica w wadze okazała się pomijalna.
Swego czasu kupiłem od kolegi statyw Benro magnezowy, bo wymienił na ten sam model, lecz karbonowy (kupiony z dotacji na sprzęt). Różnica w wadze okazała się pomijalna.
Używam statyw firmy SIRUI od kilku lat. U mnie sprawdza się bardzo dobrze.darekdp pisze: ↑07 cze 2020, 22:50 Ponieważ nie mam siły nosić ciężarów, szukam niedużego statywu karbonowego w rozsądnej cenie.
Czy ktoś używa BENRO Slim TSL08CN00 ? Może jakieś inne propozycje ?
Na pewno padną odpowiedzi frotka 190cx3, ale nie chcę wydawać prawie 1000 zł na statyw.
Wystarczą 3 kg nośności.
Rzuć okiem tutaj: o statywie między innymi benro. Jakbyś miał pytania, pisz, jak umiem, odpowiem.
Dzięki za podpowiedź. Planuję używać z GSW690 lub Minoltą XE-1. Oba sprzęty po około 1,6 kg. Myślę, że całkowicie wystarczy.skpt pisze: ↑21 cze 2020, 11:38 Rzuć okiem tutaj: o statywie między innymi benro. Jakbyś miał pytania, pisz, jak umiem, odpowiem.
Pozdrawiam
Darek
Darek