co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
HP5+@400, szeroki, HC-110 1:31, 20°C, 5min. (wg przepisu w opakowaniu). Wyszedł bardzo ładnie.
Fan Pentax'a.
co właśnie wywołałeś?
Któryś Contax takie exify pisał, ale chyba między klatkami, a ten to co zacz?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
co właśnie wywołałeś?
Bardzo fajna rzecz, nawet lepsza niż w Dynax-ie 7. Nie trzeba przepisywać z wyświetlacza.
Poza tym, skończyłem dziś Pyrocat HD (z Litwy). Wyszło jak zwykle ok. Na uwagę zasługuje termin otwarcia
oryginalnego opakowania - 17 stycznia 2019. Trzymany na półce w/g zaleceń sprzedawcy.
Jedyna wada to "zjadanie" 1EV przez ten wywoływacz.
Poza tym, skończyłem dziś Pyrocat HD (z Litwy). Wyszło jak zwykle ok. Na uwagę zasługuje termin otwarcia
oryginalnego opakowania - 17 stycznia 2019. Trzymany na półce w/g zaleceń sprzedawcy.
Jedyna wada to "zjadanie" 1EV przez ten wywoływacz.
Pozdrawiam
Darek
Darek
co właśnie wywołałeś?
W małym obrazku też Contax Aria z Data Back. Ja tam wolę ramki bez napisów, psują efekt na odbitce.
A co do wątku: dwa FP4+, 135 i 120 w D-76 1:1
co właśnie wywołałeś?
Tak, a najczęściej z 24x36 na 18x24 cm, więc trzy marginesy mi są potrzebne :)
co właśnie wywołałeś?
Aż po kalkulator sięgnąłem!

co właśnie wywołałeś?
W mojej Mamiyi 7 to chyba jedyna rzecz, której mi brakuje. Tym bardziej, że pieronica dzieli klatki równiutko i jest tyle miejsca...
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
co właśnie wywołałeś?
I pomyśleć, że gdybym przyciął klatki - choćby w IrfanView - to nie byłoby tej dyskusji. Tym razem wylazł nygus ze mnie. 

Fan Pentax'a.
co właśnie wywołałeś?
Pytałem osobno w mailu. Po prostu trzymam na półce. Na początku rozlewam te 100 ml na dwie "połówki".
Używam pierwszej, a druga napełniona pod korek czeka. Po 1,5 roku żadnych osadów, przebarwień itp.
Oczywiście, tę rozpoczętą zagazowuję.
Pozdrawiam
Darek
Darek
co właśnie wywołałeś?
Może i nie do końca wywołałem, ale od wczoraj sklejam kawałkami wywołane wcześniej filmy 16mm - Fomapana R i Swemę OCZ-50 z poprzednich wakacji kręcone najpierw Krasnogorskiem 3, a potem Canonen Scoopic 16M. Przy okazji uruchomiłem projektor i na nowo zakochałem się w tym formacie. Każdy film nakręcony na materiale światłoczułym jest niesamowity w projekcji, a 16mm to prawie jak średni format w fotografii
Szkoda, że to jednak niezbyt tania zabawa. I trochę mało spacerowa klasa wagowa