Oddam Pentaxa ME super

Szukam, Kupię, Sprzedam, Zamienię ...
UWAGA! Przeczytaj regulamin bazaru zanim dodasz post!

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Imperitus
-#

Oddam Pentaxa ME super

Post autor: Imperitus »

Może ktoś potrzebuje dawcy części, oddam za koszt wysyłki. Dźwignia naciągu jest zacięta w pozycji ready, ukręciła się śrubka trzymająca naciąg samowyzwalacza a czasy migają chaotycznie w wizjerze. Elektronika chyba usmażona ale części mechaniczne wyglądają dość dobrze, byłem w środku. W komplecie była lampa błyskowa ale to najtańszy badziew więc pójdzie na śmietnik, Pentax też miał tak skończyć ale może jeszcze się na coś przyda, nie umrze nadaremnie ;-)
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
aka
-#

Oddam Pentaxa ME super

Post autor: aka »

Imperitus pisze: 15 maja 2020, 11:25 oddam za koszt wysyłki
:cry: Trafiłeś kiepsko. Ja się skusiłem na zakup w pewnym krakowskim komisie - paczka zwrotna była nadana w 2 godziny po otworzeniu pudełka. Kupiłem co potrzebowałem w GB i to nie w ichniejszym komisie.
Awatar użytkownika
Imperitus
-#

Oddam Pentaxa ME super

aka, to wszystko trzeba przeżyć, już odpracowałem te dwie stówy także nie boli ;-)
A z taką prędkością zwrotu to miałem jak raz kupiłem Exaktę VX IIa z niesprawnymi długimi czasami i migawką jak sito. Sprzedawca jeszcze mnie opluł słownie bo przecież "tych długich czasów i tak nikt nie używa", no nie wiem... Ja sobie bardzo chwalę :mrgreen:
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
aka
-#

Oddam Pentaxa ME super

Post autor: aka »

Imperitus pisze: 15 maja 2020, 11:58 Sprzedawca jeszcze mnie opluł słownie
Tylko sprawdzeni sprzedawcy, którzy akceptują zwrot na zasadzie zakupu na odległość lub czas na rozruch. I trzeba czytać komentarze i opisy do komentowanych transakcji. Również bezpośrednia rozmowa i odpowiedzi na zadawane pytania sporo wnoszą w proces podejmowania decyzji o zakupie. I trochę szczęścia nie zawadzi. Jeden ze sprzedawców na allegro, gotów do rozkompletowania zestawu, na moje pytania o stan przedmiotu odpowiedział "Dziekuje za rozwianie moich ew watpliwosci ...", a dodam, że opis był mało konkretny.
Awatar użytkownika
BW
-#

Oddam Pentaxa ME super

Post autor: BW »

- zostaw sobie korbkę zwijania filmu - jest ładna i może się przydać do innego aparatu
Awatar użytkownika
Imperitus
-#

Oddam Pentaxa ME super

BW pisze: 15 maja 2020, 13:30 - zostaw sobie korbkę zwijania filmu - jest ładna i może się przydać do innego aparatu
A to akurat prawda, dzięki ;-)
ODPOWIEDZ