Luzik Dawidzie - choć ja pamiętam to przecież się nie pogniewam, bo i o co?

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Luzik Dawidzie - choć ja pamiętam to przecież się nie pogniewam, bo i o co?
Nie oceniasz pracy kafelkarza, którego zamówiłeś do wypłytkowania łazienki i za to masz zapłacić, albo już zapłaciłeś?
Chyba nie wiesz jak działa system.J.A. pisze: ↑14 kwie 2020, 11:09ale to właśnie jest zależne od SYSTEMU edukacji.jac123 pisze: ↑14 kwie 2020, 10:38 tudzież nawet systemu edukacji.
Czy wiecie jaki jest obecnie najgorszy nauczyciel? To taki , który jest wymagający i uczciwy. Tzn. wymaga od uczniów i stawia uczciwe oceny. A czemu jest w takim razie najgorszy? Jeśli jest wymagający, to ma przechlapane u rodziców, jeśli natomiast stawia uczciwe oceny, to będzie miał przechlapane u dyrekcji szkoły (nie wspominając o rodzicach
Wystarczyłoby, by dyrektor takiego nauczyciela nagradzał.
Chodzi mi o to, że nie jest to wina sytemu edukacji, tylko szerszy problem społeczny (wina całego systemu).
Ja nie wybieram!
Bo muszę i płacę za to Panie i płacę dużo - wydając miesięcznie na towary i usługi różne około 3000 (nie licząc extrasów) państwo zeżera z tego jakiś 1000 (sam Vat to średnio 20% - a podatki ukryte? - paliwo chociażby?) - więc ten argument wielce chybiony.
Bzdura. Nie wybieram to nie wybieram - nawet w sejmie mają głosy wstrzymujące się.
Już na to odpowiedziałem - za wszystko płacę.
już Cię kiedyś o to pytałem, ale odpowiedzi nie było.