[geneza tytułu: dziś około godziny 14 pod Dobrym Miastem na zakręcie ruchliwej DK 51 wychodzę na środek drogi (już z pomiarem) aparat do oka, jadą, trąbią, hamulce piszczą, ktoś puka się w głowę, robię zdjęcie i posyłam mu całusa, to ostatnia klatka, by film powołać - fotoreportaż Stacja Stary Dwór - vol.1 jutro na Flickr]
4Rcan_20200115_0001.jpg
[@4R wszelkie prawa uwolnione]
[technikalia w wątku o wołaniu]
powiem tylko że tu bez filtrowania - kurier się spóźnił, a 62mm na redukcji winietował niestety...ale filterek już nakręcony
No chyba dobre, ale ja się z reguły takimi rzeczami nie podniecam
No złe nie jest, najlepiej jak zresztą każde pracuje na f:8 ... pewnie jest wyższej klasy, ale dla mnie i tak obrazek najważniejszy...
a aparat, obiektyw, to tylko taki bardziej skomplikowany ołówek
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Wczoraj rozpakowałem: piękny kadr zaklęty w papierze - oklaski i podziękowania Piotrze. Mamy swoją małą wymianę, ale z rozpaczą zerkam, że zostaję w tyle Jak widać wyrósł nam tu niepostrzeżenie referencyjny Barycista
Zupełnie się nie zgadzam. Jak nie mierzyć (ilością/jakością/radością estetyczną/łzą toczoną po policzku Ani/powierzchnią/"egzotyką" materiałów) bilans stawia mnie w długu. Ale to dobry, motywujący dług
P.S. Ciągle zapominam napisać, że pluję sobie w brodę, że w końcu nie pooglądałem albumu, który przywiozłeś na ostatnie spotkanie. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja. Piszę, nim znów zapomnę...
zladygin pisze: ↑18 sty 2020, 23:04
Jaki, jaki album????
Pewnie widzieliście. Wydawnictwo nieszablonowe, aczkolwiek spodziewałem się lepszego papieru. Z drugiej strony tematyka wymaga pewnej szorstkości i niewygładzania
Staram się by ode mnie zwykle była świeżynka -
migawka naciśnięta dziś około 12:30 w drodze Knipy - Kiwity Szkoła w okolicach Naprat > i już obrazek:
Energís
[@4R wszelkie prawa uwolnione]
Fujica GW690
HP5+ @800
ID-68 21* 7'15"
(oszustwo Gossena -1EV - do pamięci)
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est