4Rider pisze: ↑03 sty 2020, 08:42
PS: głupie to takie wszystko i małostkowe, a przecież zostałem zrozumiany
W noworoczny ranek, który od wielu lat spędzamy z dzieciarnią u znajomych w Bielsku, bawiliśmy się setnie, czytając przy pośniadaniowej kawie co smakowitsze kawałki z "Fioletowej Krowy" Barańczaka. Polecam jako lekarstwo na wszelkie zacietrzewienia
skpt pisze: ↑03 sty 2020, 08:49
Polecam jako lekarstwo na wszelkie zacietrzewienia
Mnie chyba nie - zresztą nie przepadam za kabaretem, ale Milkę owszem lubię - 'każdy lubi'
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
4xfomapan 400@400 120 w typie kwadratowym, dwuocznym, bombkowo-choinkowym, 1xfomapan 200@200 wyjęty z Zenka, świecony w trybie spacerowym, na koniec jednak makówkami kraszony modą błyskową, 1x rollei ir 400 120, też w typie kwadratowym leżakowanym w puszce dwuocznej od maja do października. Ten ostatni świecony jak popadło bo notatki to się gubiły, to odnajdowały. Wszystko moczone w d-76 1+1 i turlane z uciechą.
A ja dziś bawiłem się w ciemni papierem Forte Equitone - panchromatyczny czarno-biały papier RC do odbitek z negatywów kolorowych. Kupiony prawie równo 10 lat temu, a że zakłady Forte zamknięto około 2007 roku, to papier na pewno starszy. Muszę powiedzieć, że wyszło to bardzo fajnie. Pracowałem przy świetle do papierów kolorowych i chyba nie zaszkodziło. Biele białe, czernie czarne, kontrast przyzwoity (papier stałogradacyjny, gradacja 2). Szkoda, że rozmiar tylko 13x18 i generalnie materiał raczej nie do dostania nigdzie :D no i kosztował mnie w 2009 roku 5,5 euro za paczkę 100 sztuk. To tak z cyklu "ciekawostki dookoła świata".
J.A. pisze: ↑03 sty 2020, 15:57
Milka jest obrzydliwa.
Głos rozsądku
Chociaż można u nas kupić wiele gorsze czekolady
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
J.A. pisze: ↑03 sty 2020, 15:57
Milka jest obrzydliwa.
Głos rozsądku
Rozsądek jest przereklamowany,
a poza tym próbował DarkMilk?
Ważny jest cukier i zastrzyk energii po dłuższej wędrówce, gdy jeszcze została droga powrotna - łyknę wtedy i tabliczkę za mniej niż 2 złote.
Jak mawiają starsi ludzie, co czasem rację mają: 'w dupie macie za dużo' - czy jakoś tak.
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Imperitus pisze: ↑05 sty 2020, 19:29
q...
Nie wyobrażam sobie czegoś gorszego.
Gorsze były tylko NRDowskie, które przywiozłem z OHP w 1983 w ilości 50 tabliczek i sprzedałem na targu. Dzięki temu mogłem zwrócić pożyczkę na Prakticę VLC3.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Imperitus pisze: ↑05 sty 2020, 19:29
q...
Nie wyobrażam sobie czegoś gorszego.
Gorsze były tylko NRDowskie, które przywiozłem z OHP w 1983 w ilości 50 tabliczek i sprzedałem na targu. Dzięki temu mogłem zwrócić pożyczkę na Prakticę VLC3.
Nie jezdziles do CCCP. Tam dopiero mieli czekolade. Kurna jak u nas blok czekoladopodobny tylko pakowana w zlotko
4Rider pisze: ↑05 sty 2020, 19:38
Jak mawiają starsi ludzie, co czasem rację mają: 'w dupie macie za dużo' - czy jakoś tak.
Moja babcia mawia że głód jest najlepszą przyprawą. I przyganiał kocioł garnkowi- sam też nie wybrzydzam za bardzo jeśli idzie o słodkości J.A., czekolada deserowa jest generalnie bardzo niedoceniana. ALE:
Kiedyś J D Gross robił limitowaną mleczną z dodatkiem trawy cytrynowej- to była poezja. A na razie jak dla mnie wygrywa czeska Studentska
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada