Foton S.A. Bydgoszcz a sprawa polska

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
4Rider
-#
Kontakt:

Foton S.A. Bydgoszcz - prośba o identyfikację filmu

Post autor: 4Rider »

Nomad pisze: 22 paź 2019, 18:56
Do Hyde parku z offtopem!
Trybuni na trybuny! :mrgreen:
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est 🐺
aka
-#

Post autor: aka »

Nomad pisze: 22 paź 2019, 18:56 Do Hyde parku z offtopem!
Offtop to sól tego forum. Póki autor wątku nie protestuje...a jak zaprotestuje to i ochrzan może dostać. Taki folklor.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

The way I am, wybacz, ale Ty to zrobiłeś. Ja tylko to co Ty napisałeś, nazwałem po imieniu.

W takim razie co miał znaczyć Twój wpis pod tekstem szkalującymi stolicę?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
The way I am
-#
Kontakt:

Post autor: The way I am »

J.A. pisze: 22 paź 2019, 23:16 The way I am, wybacz, ale Ty to zrobiłeś. Ja tylko to co Ty napisałeś, nazwałem po imieniu.

W takim razie co miał znaczyć Twój wpis pod tekstem szkalującymi stolicę?
Wręcz przeciwnie, nie szkalowalem stolicy i jej rodowitych mieszkańców. Chodzi o to że połowa mieszkańców Warszawy jest przyjezdnych i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. To że ktoś zaszedł tobie za skórę nie znaczy że był warszawiakiem a być może przyjezdnym.
Dzieki,

-----------------------------------------------------------------------------------
www.myphotoart.org
Awatar użytkownika
J.A.
-#

The way I am, przecież to ja szkalowałem mieszkańców stolicy.
Czy ja piszę po mandaryńsku?
Awatar użytkownika
The way I am
-#
Kontakt:

J.A. pisze: 23 paź 2019, 08:34 The way I am, przecież to ja szkalowałem mieszkańców stolicy.
Czy ja piszę po mandaryńsku?
Prawdę mówiąc piszesz bez ładu i składu.

A więc jeżeli ich szkalowales, to nie mieszaj mnie w to, gdyż moje zdanie jest odmienne o 180 stopni od twojego.
Załączniki
SmartSelect_20191023-203127_Chrome.jpg
Dzieki,

-----------------------------------------------------------------------------------
www.myphotoart.org
Awatar użytkownika
J.A.
-#

The way I am, prawdę mówiąc rozumiesz tylko proste zdania.

Prostymi zdaniami.

Co znaczył Twój tekst pod tekstem kogoś innego.

A nie co znaczył Twój tekst szkalujący kogoś.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

The way I am pisze: 23 paź 2019, 09:28 A więc jeżeli ich szkalowales, to nie mieszaj mnie w to, gdyż moje zdanie jest odmienne o 180 stopni od twojego
i żeby nie łączyć. Dwóch nie związanych ze sobą wątków.

Sam się wmieszałeś biorąc udział w dyskusji.
Awatar użytkownika
The way I am
-#
Kontakt:

Ręce opadają...
Dzieki,

www.myphotoart.org
shovax
-#
Kontakt:

Post autor: shovax »

jac123 pisze: 18 paź 2019, 16:48 to wolisz płacić rachunki za wodę i ciepło do polskiej firmy, czy do francuskiej? Oczywiście mając na względzie, że zyski zostają w tym lub tamtym kraju i służą jego rozwojowi gospodarczemu.
ps. zakładam, że jesteś Polakiem i chcesz jak najlepiej dla swojego kraju.
uslugi i produkty bierzesz od tego, kto zapewnia lepsza jakosc w stosunku do ceny i biorac po uwage serwis klienta.
jezdzisz polskim samochodem? ile sprzetu fotograficznego , ktorego uzywasz, jest polskiej produkcji? he :P
wzf
-#

Post autor: wzf »

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc na początek serdecznie witam bywalców. Zdecydowałem się zabrać głos i podrzucić trochę "mięsa do szarpania", bo odniosłem wrażenie, że dyskusja jakby trochę odbiegła od głównego tematu. Ponieważ foton warszawski podzielił losy fotonu bydgoskiego (wprawdzie w końcówce istnienia poszli innymi drogami ale z tym samym końcowym skutkiem), proponuję przed ewentualną dalszą dyskusją zapoznać się z gołymi faktami. Pod adresem:
los.net.pl/materialy-do-pobrania w dziale Wspomnień czar w pozycji 3. znajduje się materiał Warszawski FOTON w latach 90-tych XX wieku. W aneksie (od połowy strony 13-tej jest rzetelna analiza sytuacji w gospodarce w tym okresie). Bezpośrednio, do pełnej wersji tej analizy można trafić na http://www.zaprasza.net/a_y.php?article_id=761
Awatar użytkownika
jac123
-#

Post autor: jac123 »

shovax pisze: 31 paź 2019, 21:02
jac123 pisze: 18 paź 2019, 16:48 to wolisz płacić rachunki za wodę i ciepło do polskiej firmy, czy do francuskiej? Oczywiście mając na względzie, że zyski zostają w tym lub tamtym kraju i służą jego rozwojowi gospodarczemu.
uslugi i produkty bierzesz od tego, kto zapewnia lepsza jakosc w stosunku do ceny i biorac po uwage serwis klienta.
jezdzisz polskim samochodem? ile sprzetu fotograficznego , ktorego uzywasz, jest polskiej produkcji? he :P
G...o prawda. Wodę, prąd, gaz, ciepło prawie zawsze bierzesz od monopolisty (na naszym rynku). Ceny często są urzędowe lub urzędowo ograniczone. W całym cywilizowanym świecie Kowalski płaci , a dostawcy to się opłaca. NIe ma innej możliwości.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2019, 22:22 przez jac123, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jac123
-#

Post autor: jac123 »

wzf pisze: 03 gru 2019, 21:25 Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc na początek serdecznie witam bywalców. Zdecydowałem się zabrać głos i podrzucić trochę "mięsa do szarpania", bo odniosłem wrażenie, że dyskusja jakby trochę odbiegła od głównego tematu. Ponieważ foton warszawski podzielił losy fotonu bydgoskiego (wprawdzie w końcówce istnienia poszli innymi drogami ale z tym samym końcowym skutkiem), proponuję przed ewentualną dalszą dyskusją zapoznać się z gołymi faktami. Pod adresem:
los.net.pl/materialy-do-pobrania w dziale Wspomnień czar w pozycji 3. znajduje się materiał Warszawski FOTON w latach 90-tych XX wieku. W aneksie (od połowy strony 13-tej jest rzetelna analiza sytuacji w gospodarce w tym okresie). Bezpośrednio, do pełnej wersji tej analizy można trafić na http://www.zaprasza.net/a_y.php?article_id=761
Chętnie się zapoznamy , ale podaj normalny adres.
wzf
-#

Post autor: wzf »

jac123 pisze: 03 gru 2019, 22:19
wzf pisze: 03 gru 2019, 21:25 Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc na początek serdecznie witam bywalców. Zdecydowałem się zabrać głos i podrzucić trochę "mięsa do szarpania", bo odniosłem wrażenie, że dyskusja jakby trochę odbiegła od głównego tematu. Ponieważ foton warszawski podzielił losy fotonu bydgoskiego (wprawdzie w końcówce istnienia poszli innymi drogami ale z tym samym końcowym skutkiem), proponuję przed ewentualną dalszą dyskusją zapoznać się z gołymi faktami. Pod adresem:
Chętnie się zapoznamy , ale podaj normalny adres.
http://los.net.pl/materialy-do-pobrania
shovax
-#
Kontakt:

Post autor: shovax »

jac123 pisze: 03 gru 2019, 22:17
shovax pisze: 31 paź 2019, 21:02
G...o prawda. Wodę, prąd, gaz, ciepło prawie zawsze bierzesz od monopolisty (na naszym rynku). Ceny często są urzędowe lub urzędowo ograniczone. W całym cywilizowanym świecie Kowalski płaci , a dostawcy to się opłaca. NIe ma innej możliwości.
eeeee.... ""excuse me, are you from the past?" :D kolo, ile ty masz lat? zyjesz w ogole w Polsce? juz chyba od 2007 mozna zmienic sobie dostawce pradu czy gazu, nawet glupi orange sprzedaje megawaty.... jest kilkadziesiat firm.
pomine,, ze zaczynasz zdanie "prawie zawsze" a konczysz "nie ma innej mozliwosci" :D

skoro juz tak wysmarowales gownem moje pytanie, to laskawie jeszcze odpowiedz na druga czesc, czym jezdzisz i czym fotografujesz, ew pracujesz w ciemni :P
ODPOWIEDZ