Rolkę malucha tmaxa 400 (w roztworze zapasowym d-76 ) i rolkę średniaka acrosa 100 również w roztworze zapasowym d-76, oba rotacyjnie. tmax wyszedł ładnie, acros na oko zbyt kontrastowo.
bakulik pisze: ↑06 cze 2019, 19:50
Ano, z rombem. Mam setki i dwudziestki piątki. Obie sporo po terminie, nie zdążyłem jeszcze sprawdzić, co w ogóle da się z nich uzyskać.
Jeśli chodzi o stary APX, jeśli jest chowany w lodówce to starzeje się powoli. Przeterminowanie do 10 lat (starszych nie miałem):
APX 100 - świecić na 64 ASA wołać jak na 100 w Rodinalu
APX 25 - świecić nominalnie T wydłużyć o 10% i też Rodinal
(czasy wołania są w środku kartonowego pudełeczka)
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
bankowo, niestety nie mam jak udowodnić, bo to film ze szpuli, a na takich Foma nie umieszcza napisów na perforacji.
mam jeszcze próby na średnim, ale tam za krótko naświetlałem i słabo widać efekt IR.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
foma w kasetach, to i owszem, zaczyna się na 1, nie zawsze tam gdzie jest początek filmu, a kończy się na 88. no i trzeba pamiętać, że nie ma numerów z literą, czyli 1A, 2A... tylko tam jest następna liczba.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
W sprawie APX "zarąbiastego" to powołałem 400@250 w Rodinalu 1+25 10'.
Dla setki czas wynosi 8' 1+25.
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider<- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Witam
Nowy wiec wypada sie przedstawic. Pozdrawiam wszystkich. A ze po latach wrocilem do analoga to pochwale sie.
Kodak Tmax 100. Klasycznie w D76.
Mamiya c33 80mm/2.8