Witam wszystkich. Dotychczas czytałem i chłonąłem wiedzę z forum. teraz przyszedł czas spytać bo odpowiedzi nigdzie nie umiem znaleźć..
Orientuje się ktoś z was gdzie i czy w ogóle dostępne są do kupienia bezszybkowe ramki do opemusa 6? Najbardziej interesuje mnie mały obrazek ale 6x6 też się przyda.
Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Ramki bezszybkowe - opemus 6
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
W obecnych czasach jeśli coś nie istnieje, a co jednocześnie jest takim drobiazgiem, można taką rzecz wydrukować, a teraz lub wcześniej zawsze można było wyciąć z materiału o odpowiedniej gęstości i twardości. Jeśli czegoś szukasz i tego nie znajdujesz, a nadal potrzebujesz, po prostu zrób to sam. Co do wydruku jest tu na forum specjalista wysokiej klasy.
Bądź Pozdrowiony!
Bądź Pozdrowiony!
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Na ebay są. Poszukaj pod hasłem opemus 35 inserts
W Pradze, przy samym Vaclavaku, są dwa bardzo cnotliwe i dobrze zaopatrzone komisy foto. Jeden, z nowszym raczej sprzętem, to Śkoda Foto Service, lub podobnie. Nazwy drugiego nie pomnę, jest dokładnie naprzeciwko. Jeszcze rok temu mieli takie akcesoria.
piszą też tu i ówdzie, że jest super komis w Ostrawie, ale konkretów nie pamiętam, bo i tak mam za daleko.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Dzięki za odpowiedzi. Zdradzi mi ktoś kim jest ten forumowy magik, który takie cuś umiałby wykonać ?
Trzy tematy niżej? :) Jego imię zaczyna się na H. :)
W komise w Ostravie napewno będą
http://www.kamrlik.cz

Pozdrawiam Rysiek
Mam pytanie, nie będę zakładał nowego wątku:
czy ramki 6x6 do Magnifaxa 4 obejmują cały kadr, czy też go obcinają - tak jak ramki 24x36? Czym je spiłować z sensem?
czy ramki 6x6 do Magnifaxa 4 obejmują cały kadr, czy też go obcinają - tak jak ramki 24x36? Czym je spiłować z sensem?
chyba są mniejsze. w durście jest tak, że dolna ramka jest wielkości klatki, górna nieco większa. robi się zatem tak, górną daje się na dół, a na górę daje się szybę AN i są czarne ramki.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Są minimalnie mniejsze.