nowe filmy negatywowe
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
nowe filmy negatywowe
Podzielam zdanie Jerzego o akademiku-ja robiłem na nim parokrotnie i takiego olbrzymiego ziarna to ja na żadnej kliszy nie widziałem a kontrast i cienie beznadzieja-w ogóle nie udany film.
nowe filmy negatywowe
Natura 1600 - właśnie jedzie do mnie trójpak, ma ktoś doświadczenia z tym filmem, jaka jest realna a jaka użyteczna czułość?zousan pisze:Od Fujifilm niczego nowego nie spodziewałbym się. Naturę mają właśnie wycofać zupełnie z produkcji na wiosnę.
nowe filmy negatywowe
to był film, nie wiadomo przez kogo produkowany, ani gdzie. jego jedyną cechą miała być niska cena.flonidan pisze:Podzielam zdanie Jerzego o akademiku-ja robiłem na nim parokrotnie i takiego olbrzymiego ziarna to ja na żadnej kliszy nie widziałem a kontrast i cienie beznadzieja-w ogóle nie udany film.
a na serio, to używałem go tylko sześć razy. dwa razy nominalnie, wołając w Rodinalu i cztery razy @3200, wołając w D76.
poniżej zdjęcia z lupki, dla rozładowania atmosfery.

200@200, rodinal 1:50

200@3200, D76 1:0
nowe filmy negatywowe
Ziarno brzydkie jak piksele.W lupce acros ma tak drobne ziarno ,że ino widać przy powiększeniu 30x40cm z małego obrazka.
nowe filmy negatywowe
z acrosem to miałem taką historię, że myślałem, że kolega sprzedał mi zepsutą lupkę patersona, bo nie mogłem się dopatrzeć żadnego ziarna.
a to wyżej to powiększenie 13× plus lupka 25×.
Edyta dodaje, dla równowagi, kodak t-max 3200@3200, tetenal ultrafin plus 1:4.

a to wyżej to powiększenie 13× plus lupka 25×.
Edyta dodaje, dla równowagi, kodak t-max 3200@3200, tetenal ultrafin plus 1:4.

nowe filmy negatywowe
Dobra nie widzieliście brzydkiego i dużego ziarna. Nie widzieliście NB04 z Bydgoskiego Fotonu. 

- technik219
- -#
nowe filmy negatywowe
Co do "akademika" mam zgoła odmienne wspomnienia i wrażenia. I nie mam pojęcia dlaczego Wam on nie wychodził jak trzeba.
Co do NB-04, to nigdy nie udało mi się otrzymać na nim jakichkolwiek zdjęć.
Co do ziarna to nie widzieliście ziarna z Fotopanu CD...

Co do NB-04, to nigdy nie udało mi się otrzymać na nim jakichkolwiek zdjęć.
Co do ziarna to nie widzieliście ziarna z Fotopanu CD...

nowe filmy negatywowe
No fakt. Jak zaczynałem, to mój św. pamięci ojciec od razu mi powiedział bym nie tykał CD. A on jak zrobił pocztówkę z małego obrazka, to już uważał, że zrobił duże powiększenie. Więc coś musiało w CD być.
- technik219
- -#