Koniec Fuji FP-100c
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Koniec Fuji FP-100c
Nie wiem, czy ten temat się już tu pojawił, ale warto przypomnieć - podpisujcie petycję o zachowaniu ciągłości produkcji materiału Fuji FP-100C (do fotografii natychmiastowej). Aktualnie wysłannicy z Europy rozmawiają z Japońcami w sprawie rezygnacji z zamknięcia linii produkcyjnej. Może to coś da...Szkoda by było. Link
Koniec Fuji FP-100c
Na pewno da...
- noritsu-koki
- -#
- Kontakt:
Koniec Fuji FP-100c
Spoko, produkcję przejmie impossible... i będzie 3 razy drożej ;P
Koniec Fuji FP-100c
Niestety rozmowy nic nie dały, to biznes - nie ma miejsca na sentymenty. Fuji powiedziało NIE!
The End
The End
Koniec Fuji FP-100c
Strzał w stopę kaczym śrutem, za to z przyłożenia.
Koniec Fuji FP-100c
Mamy wspaniałe czasy kickstarterów więc już nie musimy liczyć na takie korporacje jak Fuji, coś się kręci na http://www.catlabs.info/we-will-make-packfilm
Koniec Fuji FP-100c
Niestety, jeżeli zniknie z rynku Fuji, Ilford i Kodak, to nie będzie na czym fotografować. Znaczy cofniemy się do XIX w. Jakoś mnie to nie kręci. Zanim patenty na technologie używane przez te firmy zostaną odtajnione, to ja będę już za stary. Potem miną kolejne lata zanim ktoś coś sensownego zrobi.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Koniec Fuji FP-100c
Lubię mieć wybór.
Koniec Fuji FP-100c
no tak, sytuacja jest taka, że będziemy wymyślać "koło" na nowo, miejmy nadzieje, że moda na analog i powróci, bo to napędzi ten rynek
Koniec Fuji FP-100c
No i trzeba będzie montować takie: https://www.flickr.com/photos/dark_orange/2042501949 zawsze możnaby zrobić zrzutkę i zrobić sobie małą fabryczkę :D
Koniec Fuji FP-100c
To się spółka nazywa, a nie zrzutka.
Zrzutkę to se na flaszkę można zrobić.