To wcale nie jest dobrze. Bo żarówkę wkłada się nie dla tego, że nie można nic innego, tylko dla kondensorów w powiększalniku. A to co podlinkowałeś to to samo co styropianowy mieszacz w głowicy barwnej.
Qarqonosh pisze: Normalne, sklepowe LEDy nie nadają się za bardzo
Ta którą kupiłem się nadaje bardzo. Od tamtego czasu nie używam zwykłej żarówki. Czyli od ponad roku. Używam jej z filtrami MG.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Co jak co ale Heiland robi rzeczy bardzo dobrze.
I nie są to tylko mieszacze! A oto dowód http://heilandelectronic.de/led_leitz_2c , jak wygram w totka to kupię taką głowicę do mojego Focomata 2c
To jest coś zupełnie innego, ja się odnosiłem do pierwszego linku. Porównując żarówka ten panel to nie ma porównania, bo to tak samo jakbyś porównywał mieszacz z żarówką.
To sporo tłumaczy. Moja mimo iż ma ciepły biały w nazwie ma 3500 K, no i nie używałem jej z filtrem 5, nie było potrzeby, to raz a dwa TT Vario Baryt nie obsługuje tej gradacji. Najwyższa to 4,5, a to mój ulubiony papier.
mam TT VB, ale przeterminowany, z drugiej ręki i na dodatek dymiący, więc nie mam papierka z danymi. w każdym razie, jak zmieniłem na wolfram bez problemu poczuł miętę z filtrem nr 5 i wywoływaczem infekcyjnym Agfa-Ansco 81.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore