pozdrawiam gorąco!
minęło tyle strzałów znikąd ile potrzeba.
na pudełku nie ma żadnego oznaczenia. tylko nazwa, fabryka i dane emulsji.

pozdrawiam powtórnie!
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Że też ktoś to jeszcze pamiętarbit9n pisze:minęło tyle strzałów znikąd ile potrzeba.
Ale to nie dziwne, skoro w szufladzie trzyma takie rzeczyrbit9n pisze:
na pudełku nie ma żadnego oznaczenia. tylko nazwa, fabryka i dane emulsji.
Obrazek
pozdrawiam powtórnie!
Ale ja to wiem i te oznaczenia wyżwj podawałem. Chodzi mi o opcję bez szpulki, jakie miała oznaczenie liczbowe? x35były 3 opcje:rbit9n pisze:na pudełku nie ma żadnego oznaczenia. tylko nazwa, fabryka i dane emulsji.
1. w kassecie - czyli 135
2. na katuszkie - czyli 635
3. w rulonie - czyli sam film zwinięty tak że koniec był na początku, czyli taki języczek do wsunięcia w szpulkę.
szpulkę ew. łatwo wymacać, choć najpewniej jest to opcja 3
ostatnio widziałem empiku wszystkie księgi zapakowane w jedno pudło, chyba sobie kupię po pierwszym. na urodziny, o!J.A. pisze:Że też ktoś to jeszcze pamiętarbit9n pisze:minęło tyle strzałów znikąd ile potrzeba.
no tak, to opcja luzem, widać po końcach, papier jest wciśnięty obustronnie do środka. pod papierem jest jeszcze cynfolia, a pod cynfolią zaczyna się od języczka. swoją drogą mam oryginalne kasety od fed'a 5 i LC-A, które na szpulce mają krokodyla, dzięki któremu można było po ciemaku zaczepić języczek na szpulce bez kleju i taśmy.były 3 opcje:
1. w kassecie - czyli 135
2. na katuszkie - czyli 635
3. w rulonie - czyli sam film zwinięty tak że koniec był na początku, czyli taki języczek do wsunięcia w szpulkę.
szpulkę ew. łatwo wymacać, choć najpewniej jest to opcja 3