Zapraszam: Artur Jastrzębski portfolio fotograficzne
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Zapraszam: Artur Jastrzębski portfolio fotograficzne
...
Ostatnio zmieniony 12 sty 2018, 06:47 przez dies, łącznie zmieniany 2 razy.
Raz że cyfrowe - fuj. Dwa że nieostre - naucz się najpierw skalować zdjęcia na www tak żeby zachować ostrość obrazu - masz aparat który kładzie na łopaki każdy analogowy mały obrazek, a pokazujesz efekty jak z telefonu komórkowego. Trzy - w rodzinnych i dzieciach masz za dużo zdjęć podobnych do siebie.
Spamer. Na stock-photo dostał 3-dniowego bana, a linka mu usunięto. Zresztą zdjęcia i tak pełna amatorka.
Czytam i polecam:
Krytyka fotograficzna
Krytyka fotograficzna
Może i moje wrażenie jest mylne, ale powiem ogólnikowo:
Nie lubię ludzi, którzy kupują sobie aparat z najwyższej półki, żeby porobić zdjęcia rodzinie na spacerze i uważają się za profesjonalistów.
Pół biedy, że sobie kupują, niech nie uważają sie za mistrzów.
Być może to zwykła ludzka zawiść, może zazdrość, że ich stać. To takie polskie.
Sorry za buractwo rodem z plfoto, ale taka moja reakcja na reklamę "portfolio", w dodatku średniego.
Nie lubię ludzi, którzy kupują sobie aparat z najwyższej półki, żeby porobić zdjęcia rodzinie na spacerze i uważają się za profesjonalistów.
Pół biedy, że sobie kupują, niech nie uważają sie za mistrzów.
Być może to zwykła ludzka zawiść, może zazdrość, że ich stać. To takie polskie.
Sorry za buractwo rodem z plfoto, ale taka moja reakcja na reklamę "portfolio", w dodatku średniego.
Mhm...w poprzednim poście napisałem, że jestem amatorem i że jestem początkującym fotografem. Nigdy nie pisałem, że jestem profesjonalistą - wręcz przeciwnie. Nigdy nie pisałem, że uważam, się za mistrza. Pisze Pan, że to takie polskie...Nie wiem być może, ale ja nigdy nie uważałem się za Polaka i nim nie jestem, więc nie wiem czy to takie polskie - jestem Ślązakiem (można to wyczytać na mojej stronie).
Co do sprzętu...czy to jest sprzęt z najwyższej półki? Nie sadzę...
Co do sprzętu...czy to jest sprzęt z najwyższej półki? Nie sadzę...
???
Ja tam nie wiem czemu najeżdżacie na gościa. Umieścił w Hyde Parku link do swojej galerii, ma prawo. Można oceniać zdjęcia, a co z tego, że każde zdjęcia podpisał i że ma aparat taki a nie inny? Czy to jakieś przewinienie? Niech sobie jest Polak czy Ślązak albo Kaszub (byle nie Niemiec
), co to ma do rzeczy?

No trochę przesadziłeś - profesjonalistą się nie nazwał, a przywilejem fotoamatora jest możliwość kupienia sobie topowego sprzętu dla zdjęć rodzinnych - coś trzeba mieć z tego życiaNie lubię ludzi, którzy kupują sobie aparat z najwyższej półki, żeby porobić zdjęcia rodzinie na spacerze i uważają się za profesjonalistów.

Ja jestem Niemcem - z kawałka Prus Wschodnich zwanego Warmią - masz coś do mnie?jac123 pisze:Niech sobie jest Polak czy Ślązak albo Kaszub (byle nie Niemiec )

Cóż, nie mamy tradycji rozmawiania o przedstawianych zdjęciach, wystarczy przejrzeć komentarze w galerii... To jednak inne forum. Nie rozumiem wjazdów na kolegę. Co do zdjęć: chetnie zobaczyłbym więcej Śląska, bo rodzinę i łąbędzie można zobaczyć wszędzie ;) BTW czy strona jest na jakimś dostępnym publicznie skrypcie/schemacie? Teraz jest w niej techniczny przerost formy nad treścią, ale podobają mi się jej możliwości..
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!