Zamienię Zorkij 4K z Jupiterem 8 f2/50mm (w srebrnej oprawie) na Feda 3 z jakimkolwiek, lub nawet bez obiektywu.
Ruski aparat który oferuję jest w pełni sprawny i w doskonałym stanie (także wizualnym), ale nie mogę na dziada patrzeć - ze względu na jego pochodzenie.
(Z) Zamienię ruskiego Zorkij 4K na ukraińskiego Feda 3
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Chwalebna idea, ale wiesz, dlaczego FED nazywa się FED, prawda? Ja nie wiem, czy to się opłaca, już lepiej szukaj po prostu Kijewa 

Poza tym jak nie możesz patrzeć, a chcesz zamienić to ktoś inny będzie musiał patrzeć.
Lepiej pierdolnąć go młotkiem.
Żartowałem, co ma wspólnego ten biedny przedmiot, z okrucieństwem rosjan?
Kto by się odważył wyrzucić leicę z okresu Ii wś?
Lepiej pierdolnąć go młotkiem.
Żartowałem, co ma wspólnego ten biedny przedmiot, z okrucieństwem rosjan?
Kto by się odważył wyrzucić leicę z okresu Ii wś?
Zamień na coś bardziej neutralnego. Dzierżyński jest jeszcze bardziej hu...wy, szef bezpieki z polskim pochodzeniem.
Genezę nazwy FED znam, a wskazałem model "3", bo oprócz tego że montowany w Ukrainie, to przez trzy lata używałem go z powodzeniem. Ale to było ok. 40 lat temu. Jakiś sentyment pozostał.
Ruskiego Zorkij 4K z obiektywem mogę zamienić na coś innego, np. na dwa świeże T-Maxy 100 lub Delty.
I tak musi ustąpić miejsca szlachetniejszemu zestawowi, bo dziś niespodziewanie otrzymałem w prezencie ładne szkiełko.

_________________________________________________________________________________
Cóż za bohaterstwo!
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est