Yashica LYNX 5000e Pomoc techniczna!!!

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

tomekasles
-#

Yashica LYNX 5000e Pomoc techniczna!!!

Post autor: tomekasles »

niedawno kupiłem działającą Yashice Lynx 5000e jak się okazało za bezcen no i tu zaczynają się schody...oprócz tego jak sie nazywa nie wiem o niej nic... a ponieważ jestem w pracy daleko od domu nie mam czasu na wypróbowanie i szukanie po necie informacji...Liczę ze ktoś miał do czynienia z tym sprzętem i podzieli się ze mną praktyczna wiedzą na ten temat:)

P.S
tak dodatkowo kupiłem tez obiektyw ALBINER MC AUTO ZOOM 1:3,8 f=80~200 mm fi55 do jakich lustrzanek i cyfrowych i analogowych podejdzie bez przejściówki??
stereo
-#

Post autor: stereo »

No ale może napisz co chciałbyś wiedzieć. A tak wg. mnie, to skoro masz czas pisać posty na forum, znalezienie podstawowych informacji w sieci nie zajmuje więcej czasu.

Ok. 30 sekund:

http://www.mattdentonphoto.com/cameras/ ... _5000.html
tomekasles
-#

Post autor: tomekasles »

tak dziś mam czas ale wszystko co znalazłem jest na angielskich stronach nic po polsku...jednak w tym momencie nie chodzi mi o dane techniczne bo te znalazłem na tych stronach...teraz chciałbym żeby ktoś podzielił sie praktyczną wiedzą odnośnie tego sprzętu...czyli jakiej klasy jest to aparat, jaką jakosc prezentuje gdzie zdobyć do niego baterie....

jestem amatorem miałem yashice mat 124g ale tylko na położoną na półce ale jak dostałem do niej klisze zainteresowałem się fotografią analogową a kilka dni temu kupiłem tą drugą ...i ten obiektyw i teraz szukam czegoś taniego i w miarę dobrego do tego obiektywu...
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

haj!
co do albinara, jeśli nie ma wygrawerowanego oznaczenia bagnetu, to może ta strona Ci pomoże: http://www.butkus.org/lens_mounts/lens_mount_photos.htm
pozdrawiam!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
ODPOWIEDZ