Jeśli wywołałeś to napisz jak wyszło. Mam roztwory już trzytygodniowe i nie wiem jak długo jeszcze mogą postać.
Wywołanie E6 co zamiast FD
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Moje stały miesiąc ale już też były trochę spracowane. Dodałem minutę do każdego czasu z tabelki i wyszło ładnie.
Pierwsze wywołanie jest de facto wywołaniem czarno-białym. TEORETYCZNIE każdy czarno-biały wywoływacz do negatywów da radę. Problem leży w dobraniu czasu wywołania i w odpowiednim kontraście po pierwszym wywołaniu

Słyszałem że R09 1+25 się nada. Że ma być w miarę kontrastowo.Ale nie znalazłem więcej informacji.
shredderr, teoretycznie niewiele cz-b wywoływaczy negatywowych da radę.
Praktycznie także.
To jest zupełnie inne wywoływanie. I jeżeli już to lepiej użyć wywoływacza do papierów.
pawell31, Jeżeli już to w rozcieńczeniu które kiedyś było używane do papierów, czyli 1:7 bodaj.
Praktycznie także.
To jest zupełnie inne wywoływanie. I jeżeli już to lepiej użyć wywoływacza do papierów.
pawell31, Jeżeli już to w rozcieńczeniu które kiedyś było używane do papierów, czyli 1:7 bodaj.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Lepiej nazbierać w lodówce. Rozrobić chemię i wywołać w niedużym odstępie czasu. Przynajmniej ja tak robię.
pawell31, bardzo dobra rada
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
Użyłem kiedyś używanego roztworu roboczego po roku (w lodówce). Wyszedł fioletowy zafarb. Jeżeli chodzi o rozpoczęte koncentraty, to trzymane w lodówce ( zagazowane ok. 2 st.C ) działy bez problemu po roku od otwarcia !! (Tetenal E6)