¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ wymiana zdjęć - runda 18. - sierpień 2013 r.
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
WYSŁAŁ:
Pikusław
Jerzy
NIE WYSŁAŁ:
rbit9n
J.A.
mack
taharii
sweetek
wesu
jerezano
lucat
Kubaharry
Arnold
ramzes1702
jamajczyk
WYSŁAŁ I ODEBRAŁ (jego trud skończon):
Pikusław
Jerzy
NIE WYSŁAŁ:
rbit9n
J.A.
mack
taharii
sweetek
wesu
jerezano
lucat
Kubaharry
Arnold
ramzes1702
jamajczyk
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
- Kontakt:
WYSŁAŁ:
Pikusław
Jerzy
jerezano
NIE WYSŁAŁ:
rbit9n
J.A.
mack
taharii
sweetek
wesu
lucat
Kubaharry
Arnold
ramzes1702
jamajczyk
ODEBRAŁ
ramzes1702
Pikusław
Jerzy
jerezano
NIE WYSŁAŁ:
rbit9n
J.A.
mack
taharii
sweetek
wesu
lucat
Kubaharry
Arnold
ramzes1702
jamajczyk
ODEBRAŁ
ramzes1702
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
no właśnie, wszystko fajnie, kupa chętnych, a tu co? z czternastu uczestników, tylko trzech wysłało zdjęcia. na swoje usprawiedliwienie dodam, że ja wyślę po pracy. poleconym priorytetem, żeby nie było.
nadałeś listem zwykłem, czy poleconym?Jerzy pisze:Trochę się niepokoję... Wysłałem 10 dni temu z najszybszej poczty w mieście, a odbiorca milczy :(
WYSŁAŁ:
Pikusław
Jerzy
jerezano
rbit9n
wesu
NIE WYSŁAŁ:
J.A.
mack
taharii
sweetek
lucat
Kubaharry
Arnold
ramzes1702
jamajczyk
ODEBRAŁ
ramzes1702
jamajczyk
=============================================
Pikusław
Jerzy
jerezano
rbit9n
wesu
NIE WYSŁAŁ:
J.A.
mack
taharii
sweetek
lucat
Kubaharry
Arnold
ramzes1702
jamajczyk
ODEBRAŁ
ramzes1702
jamajczyk
=============================================
zależy od up adresata. do mnie raz wrócił list (zdjęcie) nierejestrowany, który przeleżał nieawizowany dwa tygodnie na poczcie. innym razem list (zdjęcie) w ogóle nie dotarł, prawdopodobnie został skradziony. mam nadzieje, że zdjęcie kradziejowi się podobało.Jerzy pisze:Zwykłym, ale na Poczcie Głównej listy są wyciąganie ze skrzynek co godzinę i zwykle do innego miasta trafiają następnego dnia!
Cała nadzieja w tym, że adresat na pięknym, długim urlopie :)
przecież to Lublin. ale masz rację, klimat wiejski, choć już mniej. po większości ulic już nie jeździ się jak po kartoflisku.jamajczyk pisze:klimat wiejski
Rzeczywiście, zdarza się, że listonosz nie zostawia awizo a przesyłka leży na poczciezależy od up adresata. do mnie raz wrócił list (zdjęcie) nierejestrowany, który przeleżał nieawizowany dwa tygodnie na poczcie. innym razem list (zdjęcie) w ogóle nie dotarł, prawdopodobnie został skradziony. mam nadzieje, że zdjęcie kradziejowi się podobało.Jerzy pisze:Zwykłym, ale na Poczcie Głównej listy są wyciąganie ze skrzynek co godzinę i zwykle do innego miasta trafiają następnego dnia!
Cała nadzieja w tym, że adresat na pięknym, długim urlopie :)

Warto się przejść i poszukać na urzędzie.
Można sprawdzić też po nr przesyłki, gdzie aktualnie się znajduję.
Ja zauważyłem, że od jakiegoś czasu, poczta o dziwo działa bardzo szybko i zdecydowana większość przesyłek dochodzi z dnia na dzień, zwłaszcza do większych miejscowości.
jeśli wiesz, że dostaniesz przesyłkę, to tak. ale jeśli masz dostać niespodziankę i zaskoczenie, to wtedy z tym jest gorzej. a my tutaj, zasadniczo nie wiemy od kogo dostaniemy, kiedy dostaniemy i czy w ogóle dostaniemy.
ale fakt, dwa razy mnie się zdarzyło, że przesyłka polecona, priorytetowa dotarła do adresata przed upłynięciem doby.
mogliby jeszcze coś zrobić z obsługą na posterunkach PP. jak przypadkiem muszę odwiedzić posterunek na Dąbrowskiego (koło hotelu Iskra), to już na samą myśl dostaję rozstroju nerwowego. całe szczęście, że zasadniczo przynależę do posterunku szóstego, tam jakby spokojniej (póki co).
ale fakt, dwa razy mnie się zdarzyło, że przesyłka polecona, priorytetowa dotarła do adresata przed upłynięciem doby.
mogliby jeszcze coś zrobić z obsługą na posterunkach PP. jak przypadkiem muszę odwiedzić posterunek na Dąbrowskiego (koło hotelu Iskra), to już na samą myśl dostaję rozstroju nerwowego. całe szczęście, że zasadniczo przynależę do posterunku szóstego, tam jakby spokojniej (póki co).
ale zauważyłem postęp. ostatnio jak byłem w okolicach 19. były trzy okienka obsadzone.