Witam

Problemy z doborem materiału, naświetlaniem w ciężkich warunkach.

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Anna
-#

Witam

Post autor: Anna »

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam 15 lat i mieszkam 70 km od Krakowa.
szukam pomocy, proszę niech mi ktoś napisze co mam robić :(
na razie zaczęłam naukę w klasie 3 gimnazjum , i chce się dostać do jakiegoś liceum w Krakowie.

A tak, to od dzieciństwa chce być fotografem, takim do magazynów, typu elle, glamur,
wiem mniej więcej na czym polega praca takiego fotografa, bo sama jestem modelka i wszystko widzę gdy mam sesje.
Tylko mój problem polega na tym ze nie wiem jak nim zostać. Nie mam pojęcia. Do jakiego Liceum iść, na jakie studia, może plastyczne? czy ktos by mi mógł cos polecić? w Krakowie. Ja już nie mam siły czytać wszystkie fora, strony w internecie, dlatego postanowiłam napisać tu , i tu bardzo liczę na Wasza pomoc :(

pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Shah
-#

Re: Witam

Post autor: Shah »

Anna pisze:.A tak, to od dzieciństwa chce być fotografem, takim do magazynów, typu elle, glamur,
wiem mniej więcej na czym polega praca takiego fotografa, bo sama jestem modelka i wszystko widzę gdy mam sesje.
Może na forum Bravo coś poradzą?
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Idź do technikum ekonomicznego, a potem na studia - jakiś kierunek związany z marketingiem - ale niezbyt ciężki żebyś miała dość czasu na wystawy i kręcenie się w środowisku fotografów.
Anna
-#

Re: Witam

Shah pisze:
Anna pisze:.A tak, to od dzieciństwa chce być fotografem, takim do magazynów, typu elle, glamur,
Może na forum Bravo coś poradzą?

dzieki po prostu uratowałes mi zycie ;/
Anna
-#

Henry pisze:Idź do technikum ekonomicznego, a potem na studia - jakiś kierunek związany z marketingiem - ale niezbyt ciężki żebyś miała dość czasu na wystawy i kręcenie się w środowisku fotografów.
Czy mógłbyś mi polecić jakieś konkretne studia?
Awatar użytkownika
slawoj
-#

Post autor: slawoj »

Anna - chodzi przecież o naukę patrzenia i umiejętność wypowiadania się za pomocą obrazu.

Liceum - staraj się do plastycznego
Studia - Np. ASP (wzornictwo przemysłowe, ubiór, odzież itp)

Na pewno stawiałbym na naukę; na kierunkach artystycznych.
A potem pracę u boku zawodowych fotografów mody.

Możesz zacząć już teraz: przeglądaj "ambitne" katalogi o modzie, ucz się historii ubioru oraz psychologii (przydatne do pracy z modelami).
Anna
-#

dziękuje :))
ODPOWIEDZ