Witam wszystkich forumowiczów.
Mam 15 lat i mieszkam 70 km od Krakowa.
szukam pomocy, proszę niech mi ktoś napisze co mam robić :(
na razie zaczęłam naukę w klasie 3 gimnazjum , i chce się dostać do jakiegoś liceum w Krakowie.
A tak, to od dzieciństwa chce być fotografem, takim do magazynów, typu elle, glamur,
wiem mniej więcej na czym polega praca takiego fotografa, bo sama jestem modelka i wszystko widzę gdy mam sesje.
Tylko mój problem polega na tym ze nie wiem jak nim zostać. Nie mam pojęcia. Do jakiego Liceum iść, na jakie studia, może plastyczne? czy ktos by mi mógł cos polecić? w Krakowie. Ja już nie mam siły czytać wszystkie fora, strony w internecie, dlatego postanowiłam napisać tu , i tu bardzo liczę na Wasza pomoc :(
pozdrawiam Ania.
Witam
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Re: Witam
Może na forum Bravo coś poradzą?Anna pisze:.A tak, to od dzieciństwa chce być fotografem, takim do magazynów, typu elle, glamur,
wiem mniej więcej na czym polega praca takiego fotografa, bo sama jestem modelka i wszystko widzę gdy mam sesje.
Re: Witam
Shah pisze:Może na forum Bravo coś poradzą?Anna pisze:.A tak, to od dzieciństwa chce być fotografem, takim do magazynów, typu elle, glamur,
dzieki po prostu uratowałes mi zycie ;/
Anna - chodzi przecież o naukę patrzenia i umiejętność wypowiadania się za pomocą obrazu.
Liceum - staraj się do plastycznego
Studia - Np. ASP (wzornictwo przemysłowe, ubiór, odzież itp)
Na pewno stawiałbym na naukę; na kierunkach artystycznych.
A potem pracę u boku zawodowych fotografów mody.
Możesz zacząć już teraz: przeglądaj "ambitne" katalogi o modzie, ucz się historii ubioru oraz psychologii (przydatne do pracy z modelami).
Liceum - staraj się do plastycznego
Studia - Np. ASP (wzornictwo przemysłowe, ubiór, odzież itp)
Na pewno stawiałbym na naukę; na kierunkach artystycznych.
A potem pracę u boku zawodowych fotografów mody.
Możesz zacząć już teraz: przeglądaj "ambitne" katalogi o modzie, ucz się historii ubioru oraz psychologii (przydatne do pracy z modelami).