Wentylacja w malutkim pomieszczeniu - filtry?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Moja ciemnia w komórce lokatorskiej ma 3 m^2. Zainstalowałem w niej dwa wentylatory. Jeden wtłacza powietrze, a drugi wyciąga. Nie jest idealnie, ale jest jakaś cyrkulacja.
Instagram
Hasselblad: 500C/M, 553ELX, XPAN
Durst: M70, M805, L1200 z Heiland LED i Splitgrade system
Hasselblad: 500C/M, 553ELX, XPAN
Durst: M70, M805, L1200 z Heiland LED i Splitgrade system
Dzięki za odzew. Te okręty podwodne to w stronę sprzętu nurkowego trop. Rzeczywiście są takie i to nawet dość kompaktowe ustrojstwa. Poza tym akwaryści. Ale to pewnie rzeczywiście temat na "studia" w bliżej nieokreślonej przyszłości.
skpt, Niezaleznie na co sie zdecydujesz, uwazaj na opary. Ja w mlodosci, w ciemni w malej lazience, tak wlasnie nabawilem sie uczulenia na kwasny utrwalacz.
Na pewno powalczę o dobry komfort. Pewnie trzeba będzie kilku iteracji i poprawek, zanim będzie osiągalne optimum (choćby hałas wentylacji do opanowania), ale dam radę. Póki co się dziecinnie cieszę, że wreszcie stałe miejsce będzie. Dłubać przy nim sobie będę już bezpośpiesznie.
A może "pudełko po butach", wentylator i węglowy filtr kabinowy do samochodu ?
Co do hałasu, to każdy "super cichy" wentylator będzie głośny. Idź w kierunku wentylator turbinowy.
Co do hałasu, to każdy "super cichy" wentylator będzie głośny. Idź w kierunku wentylator turbinowy.