Ważne pytanie
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Ważne pytanie
Witam, mam dość nietypowe pytanie, ale w sumie to nie wiem gdzie o to pytać. Pracuje już rok czasu w zakładzie fotograficznym na fuji fronter 350, noritsu, Photoshop - retusze, reprodukcje...itd Studiuje administracje, fotografią interesuje się od dawna, ale nie posiadam żadnego wykształcenia w tym kierunku, żadnych kursów czy czegoś takiego. Na umowie o prace mam wpisane konsultant fotograficzny. Interesuje mnie taka rzecz, czy muszę posiadać jakieś kursy, certyfikaty czy coś takiego aby pracować jako fotolaborant?
Ostatnio zmieniony 08 sie 2008, 08:27 przez The_Crow, łącznie zmieniany 1 raz.
re.
Do zakładów na praktyki, czy w ogóle już konkretnie do pracy lubią brać słuchaczy kierunku fototechnik. Jednak nie wszędzie, na szczęście! Natomiast gdybyś chciał sam otworzyć zakład, dobrze jest mieć też właśnie ukończony w/w kierunek, coby dostać dofinansowanie z UE. Musisz jakoś udokumentować, że jesteś fotografem.
Kubi, w dwa lata :) Nie ma rocznej o kierunku fototechnik, taki jest program, dwuletni właśnie...
Na pewno samo portfolio nie wystarczy bo jak udowodnisz, że to Ty jesteś autorem zdjęć :)
Mnie chodzi raczej o samo dofinansowanie z UE, jeśli chcesz otworzyć zakład. Wtedy musisz przedstawić papier, że jesteś faktycznie fototechnikiem. W każdym razie, do zakładów przyjmują bez tego papierka, nawet bez doświadczenia.
Na pewno samo portfolio nie wystarczy bo jak udowodnisz, że to Ty jesteś autorem zdjęć :)
Mnie chodzi raczej o samo dofinansowanie z UE, jeśli chcesz otworzyć zakład. Wtedy musisz przedstawić papier, że jesteś faktycznie fototechnikiem. W każdym razie, do zakładów przyjmują bez tego papierka, nawet bez doświadczenia.