Warto brać udział w konkursach. Oto historia z mojego życia:
Jakieś 3 miesiące temu został ogłoszony konkurs na krajobraz związany z Zalewem Szczecińskim. Konkurs ogólny dla wszystkich. Myślę sobie - mam jakieś negatywy w temacie, co mi szkodzi - puszczę, powalczę z Canonami 5D. Jak pomyślałem, tak zrobiłem - poszło.
Po jakimś czasie wyniki - BAM! 3-cie miejsce wow! Pojawiają się głosy że powinno być pierwsze (ja tak nie uważam osobiście bo zdjęcie nie było jakieś tam ze szczytów moich umiejętności itepe itede - dałem bo miałem akurat w temacie)
szczegóły:
http://www.lgr-zalew.pl/index.php?/Aktu ... tywie.html
i teraz adrem czy jakoś tak:
Parę dni temu zgłosiła się do mnie znajoma Pani, która mówi :
- oj panie Konradzie jakie wspaniałe zdjęcie i powinno być granpri itiutiutiu tiatiatia....
- bardzo mi miło, psze pani....
- a wie Pan, znalazłam coś na strychu to do fotografii - może się Panu przyda....
zaglądam do big kartonu a tam Magnifax 4. szybko zamknąłem, żeby Pani się nie rozmyśliła i mówię - lecę po samochód, zara podjadę i zabiorę.
- ale na pewno się przyda Panie Konradzie? bo to może zepsute a Pan ma na pewno lepsze....
- nie nie, będę używał, wygląda ok. serdeczne dzięki.
Po dokładnych oględzinach w domu: nówka sztuka dziewica fabryczna leżakowany Magnifax 4 kompletny z żarówką, obiektywem 105 itp itd.
Tak że ten - bierzcie udział w konkursach! opyla się!
warto brać udział w konkursach
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
technikalia - Pentax 67 obiektyw SMC Pentax 200/4 film Ilford Delta 400 wołane w XTOLU chyba 1+1 (w/g digitaltruth), skan z negatywu. Mam całą serię z Zalewu, ale jeszcze na skanie z negatywu to wygląda, a na pozytywach to mam wieele do zrobienia jeszcze. jakaś plamka wyskoczy czasem, tonalność nie ta , itp itd. Nie jestem z tych co się jarają, że im zezenita jakieś wogóle zdjęcie wyszło i że jest analogowe. Najgorsze jest to, że jak jest dużo różnych motywów na negatywie, to plamki się gubią, a jak są takie wielkie przestrzenie tylko szarości (prawie jednolicie zachmurzone niebo np, takie "gradientowe" to każda niedoskonałość bije w oczy. masakra. Zrobiłem powiększenia 30x40 i normalnie parę pyłków ale rozwalają cały system. Nic to powalczymy jeszcze. Następne negatywy płuczę w wodzie destylowanej i fabrycznych zmiękczaczach.
Serdeczne gratulacje ! świetna robota, nowy sprzęt to nowy sprzęt !
[ Komentarz dodany przez: rbit9n: Śro 09 Kwi, 2014 ]
reklama pizzerii? dobre sobie.
[ Komentarz dodany przez: rbit9n: Śro 09 Kwi, 2014 ]
reklama pizzerii? dobre sobie.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2014, 14:00 przez karkanas, łącznie zmieniany 1 raz.