Nie mogę nigdzi znaleść więc pytam się państwa.
Żem kupił x-tola na 5 litrów i czy będzie wielką tragedią jak zrobie 5 mniejszych porcji na 1 litr. Rozrobię 1 porcje a dalsze 4 schowam na "lepsze czasy"?
Wiem że można te proszki rozrobić w 2,5 L wody...ale mniej miejsca i bardziej trwałe wydaję mi się proszki, niewiem tylko czy składniki w tych saszetkach są w miare jednorodne.
Ekonomia X-Tola
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Na pewno więcej niż rok. Sprawdzone doświadczalnie. Rozrobione w wodzie omotycznej i rozlane do 5 pół litrowych butelek.
A na marginesie, to dość nieekonomiczne to co robisz. Co z tego, że kupiłeś taniej jak nie wiesz czy nie wylejesz w końcu tego wywoływacza. A wydajność to minimum 50 filmów z tych pięciu litrów. Więc jak na razie zagospodarujesz 10%.
Proszków się nie dzieli właśnie ze względu na ewentualną niejednorodność i ewentualne wietrzenie (utlenianie się) reduktora.
Oczywiście zaraz ktoś napisze, że dzielił i nic złego się nie stało. Ale zapytaj czy bierze na swoją głowę odpowiedzialność za to, że się nic nie stanie
A na marginesie, to dość nieekonomiczne to co robisz. Co z tego, że kupiłeś taniej jak nie wiesz czy nie wylejesz w końcu tego wywoływacza. A wydajność to minimum 50 filmów z tych pięciu litrów. Więc jak na razie zagospodarujesz 10%.
Proszków się nie dzieli właśnie ze względu na ewentualną niejednorodność i ewentualne wietrzenie (utlenianie się) reduktora.
Oczywiście zaraz ktoś napisze, że dzielił i nic złego się nie stało. Ale zapytaj czy bierze na swoją głowę odpowiedzialność za to, że się nic nie stanie

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
- rafalartur
- -#
Wystarczy trochę propan-butanu (tetenal protectan). Nie ma lepszej metody. Żadne zgniatanie butelek, nie może się z gazem równać. A jedna puszka w warunkach dużego przerobu jaki ja mam wystarcza minimum na rok.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150