umieszczanie tematów na forum bazar
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
umieszczanie tematów na forum bazar
Witam użytkowników korex-u.
Śledzę Wasze forum ok. 1 roku chciałbym umieścić ogłoszenie że coś kupię albo sprzedam, ale niestety nie mam dostępu (aktywnego)do bazar-u.
Co muszę zrobić (tylko bez zbereźnych ofert) aby móc umieszczać posty w tym forum.
pozdrawiam
majku
Śledzę Wasze forum ok. 1 roku chciałbym umieścić ogłoszenie że coś kupię albo sprzedam, ale niestety nie mam dostępu (aktywnego)do bazar-u.
Co muszę zrobić (tylko bez zbereźnych ofert) aby móc umieszczać posty w tym forum.
pozdrawiam
majku
to fakt, zapewne oczywiscie nie zwykli bywalcy a ci co chcą gdzies podrzucic linka i nie zagladac wiecejgdyby było rozdzielenie na kupię i sprzedam to cała spamerka z linkami do aukcji, z racji niemożliwości umieszczenia" w "sprzedam", lądowała by w "kupię".
wydaje mi sie ze stali bywalcy by sie stosowali, ewentualnie mozna by wprowadzic moderację, polegająca na zatwierdzeniu posta przed publikacją, ale po co dokładac pracy chłopakom, niech lepiej zdjęcia robią itp
ja chyba z braku laku i bezrobocia wkoncu ruchomię ciemnię w łazience :P
Witam.
A odnośnie bazaru, tylko z innej beczki.
Wydaje mi się, że mógłby powstać przyklejony wątek w stylu "Polecam/nie polecam" Kupującego/Sprzedającego, na wzór wątku na forum Nikona.
Kupowałem ostatnio jedną rzecz, i delikatnie się zawiodłem na jednym ze sprzedających, który całkiem po prostu nie wywiązał się z obietnicy. Był to w zasadzie drobiazg, ale niesmak pozostał.
Napisałem wiadomość z prośbą o wyjaśnienie, ale kolega milczy. Może publicznie miałby odwagę mi odpowiedzieć...
A odnośnie bazaru, tylko z innej beczki.
Wydaje mi się, że mógłby powstać przyklejony wątek w stylu "Polecam/nie polecam" Kupującego/Sprzedającego, na wzór wątku na forum Nikona.
Kupowałem ostatnio jedną rzecz, i delikatnie się zawiodłem na jednym ze sprzedających, który całkiem po prostu nie wywiązał się z obietnicy. Był to w zasadzie drobiazg, ale niesmak pozostał.
Napisałem wiadomość z prośbą o wyjaśnienie, ale kolega milczy. Może publicznie miałby odwagę mi odpowiedzieć...
Pozdrawiam, Bartek.
nie znam dokładnie mechanizmów działania Bazaru i być może błądze, ale napisałem niedawno w tym dziale wątek dorzuciłem linka z allegro gdzie aukcja zaczynała się od kwoty większej niż 1pln.
niedawno pod swoim wątkiem znalazłem coś takiego
" [przypomnę, że tolerujemy aukcje od 1 zł] "
najprościej rozumując - nie mogę dodawać linków do aukcji które zaczynają się od kwoty większej niż 1pln?
z drugiej strony mogę stworzyć wątek bez podawania linku i wklepać sumę większą niż 1pln dodać kontakt np. na PW i będzie ok. w końcu taki proceder kwitnie tu w najlepsze.
przegrzebując swój rozumek zastanawiam się gdzie sens? gdzie logika? czy to nie jest takie bicie piany " bo linków z opcją kup teraz pow 1pln nie zamieszczamy i ch..!!" ale możemy zamieścić wątek z interesującą nas kwotą ale bez linka.
zaleciało mi takim postPRLowskim prawem, które w banalny spiosób można obejść.
niedawno pod swoim wątkiem znalazłem coś takiego
" [przypomnę, że tolerujemy aukcje od 1 zł] "
najprościej rozumując - nie mogę dodawać linków do aukcji które zaczynają się od kwoty większej niż 1pln?
z drugiej strony mogę stworzyć wątek bez podawania linku i wklepać sumę większą niż 1pln dodać kontakt np. na PW i będzie ok. w końcu taki proceder kwitnie tu w najlepsze.
przegrzebując swój rozumek zastanawiam się gdzie sens? gdzie logika? czy to nie jest takie bicie piany " bo linków z opcją kup teraz pow 1pln nie zamieszczamy i ch..!!" ale możemy zamieścić wątek z interesującą nas kwotą ale bez linka.
zaleciało mi takim postPRLowskim prawem, które w banalny spiosób można obejść.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 06:25 przez nord, łącznie zmieniany 1 raz.
Bazarowi generalnie przydałaby się większa kontrola, moderacja i znacznie większa restrykcyjność, moim zdaniem.
O proszę, okazuje się, że podobny postulat już kiedyś był.
viewtopic.php?t=3850
Może można by do niego wrócić.
O proszę, okazuje się, że podobny postulat już kiedyś był.
viewtopic.php?t=3850
Może można by do niego wrócić.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 13:14 przez enthropia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Bartek.
- Minolciarz1979
- -#
Dobry pomysł - wiele for, szczególnie motoryzacyjnych, ma rozbudowany dział bazar/giełda, własnie z rozbiciem na: sprzedam, kupię, zamienię, oddam itdMalfas pisze:trzeba by drugi dział bazaru, rozdzielic na sprzedam kupie, zamienie
to już całkowicie popieram - przydałby się jakiś system komentarzy dla działu bazar. Kilka razy mi sie też zdarzyło, że kupujący olał sprawę.enthropia pisze:A odnośnie bazaru, tylko z innej beczki.
Kupowałem ostatnio jedną rzecz, i delikatnie się zawiodłem na jednym ze sprzedających, który całkiem po prostu nie wywiązał się z obietnicy. Był to w zasadzie drobiazg, ale niesmak pozostał
Ostatnio zmieniony 29 paź 2011, 09:47 przez Minolciarz1979, łącznie zmieniany 1 raz.