Witam Szanowne Grono :)
Jak się nie trudno domyślić, interesuję się fotografią. Wiedza jeszcze dość skromna stąd będę miał czasem parę pytań do bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów.
Mam okazję, bądź "okazję" zakupić dwie minolty x-300s i x-370, jedną z 50/1.7 i druga z 135/3.5. Cena po 50 za sztuke, jak dwie to 90(nie chcą sprzedać samego korpusu i dwóch obiektywów). Właściwie to bym się nie zastanawiał za tą cenę, gdyby nie fakt, że sprzęt ten stał, pewnie dość długo, na półce(w zakładzie fotograficznym). Był mocno przykurzony. Na obiektywach nie było dekielków(i nie wiadomo czy się znajdą). Zastanawiam się czy takie leżakowanie nie przysłużyło się szczególnie obiektywom. No i tu pytanie do osób doświadczonych. Co o tym sądzicie? Myślicie, że długotrwałe wystawienie, może nie na bezpośrednie, ale jednak jakieś tam światło, czy to sztuczne czy słoneczne mogło im zaszkodzić na tyle, żeby straciły cokolwiek na swoich właściwościach. A może za bardzo marudzę jak na taką cenę? Ale czy nie lepiej dorzucić i zdecydować się np na coś takiego?
http://allegro.pl/minolta-xd-7-sigma-ap ... 34376.html
Właściwie to nie jestem zdecydowany wyłącznie na minoltę. Jeśli ktoś ma ochotę się poprodukować może spróbować doradzić, nakierować mnie na coś innego.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Minolta x-300s/370
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Minolta x-300s/370
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 22:55 przez stork321, łącznie zmieniany 2 razy.
zaryzykuj, fajna cena, no i zależnie od modelu, to te 50 1.7 są dosyć dobre, niektóre wręcz świetne, a 135 3.5 podobno jest lepsza od wersji 2.8, ale też x300, szczególnie późniejsze modele, to dosyć wadliwy sprzęt.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2011, 20:36 przez MarcinD, łącznie zmieniany 1 raz.