Smutne wieści
Jeśli ktoś jeszcze nie wie to ze smutkiem zawiadamiam że właśnie zdejmują z anteny ostatni bastion kultury i dobrego smaku w TVP jakim przez wiele lat był program prowadzony przez wspaniałego Tadeusza Sznuka.
Od teraz zostaje tylko propagandowa papka
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
aka pisze: ↑26 kwie 2021, 06:51
Ty tak na poważnie?
A TVP oferuje obecnie coś ciekawego oprócz tego? Nie oglądam telewizji więc nie orientuję się...
Nie chodzi nawet o samo zdjęcie programu tylko dlaczego do tego doszło, ja jestem przerażony
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Tak właśnie działa współczesna dezinformacja, manipulacja i inżynieria społeczna. „1 z 10 prawdopodobnie” przestanie istnieć.
Potem jak już ktoś przebrnie przez nagłówki (większość na tym kończy, dowiadujemy się że: TVP miało postawić
Na koniec bomba z „niezależnością”.
A stawiam dolary przeciw orzechom, że po prostu chodzi o kasę. O nic więcej.
A już zupełnie na marginesie, to oferta dla „entelegencji” w TVP, jest znacznie szersza niż na innych kanałach bezpłatnej tv Naziemnej.
Porównanie poziomu Stacji komercyjnych, do TVP Kultura i Historia, wypada zdecydowanie na korzyść tych drugich.
Poziom intelektualny i kulturalny tv komercyjnych to dno i kilometr mułu.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Imperitus pisze: ↑26 kwie 2021, 08:34
Nie oglądam telewizji więc nie orientuję się...
Imperitus pisze: ↑26 kwie 2021, 08:34
Nie chodzi nawet o samo zdjęcie programu tylko dlaczego do tego doszło, ja jestem przerażony
W telewizji liczy się oglądalność. Ten teleturniej(?) nadawany w najlepszym czasie antenowym zawsze mnie zadziwiał - ma bawić, edukować czy co? A prowadzący? No cóż, kiedyś trzeba przejść na emeryturę. Trwanie na posterunku nie zawsze dobrze służy i widzom, i samemu prowadzącemu. W TVP jest jeszcze jeden emeryt, który nawet został niedawno ojcem.. Dobrze, że Bożena Walter nic w TVN nie prowadzi...
A to, że to jest "ostatni bastion kultury i dobrego smaku" to gruba przesada. Polecam TVP Kultura.
J.A., mówimy tu o tvp a nie o tvn czy polsacie, porównywanie jest z oczywistych względów bez sensu. Argument z tvp kultura i historia przekonuje mnie tylko w połowie bo i tak 90% z tego to odgrzewane kotlety wykupione przez telewizję w poprzednim stuleciu. Nie są to złe programy, ale nie powstaje nic nowego. aka, kiedy tvp Kultura będzie niezależna to może zacznę oglądać
No cóż, moje związki z kulturą - czyli telewizorem urwały się definitywnie jakieś kilkadziesiąt lat temu.
Od tego czasu jestem człowiekiem niekulturalnym...
Imperitus pisze: ↑26 kwie 2021, 09:25
J.A., mówimy tu o tvp a nie o tvn czy polsacie
no więc odnieś się do meritum, które wpisałem zanim napomknąłem na marginesie jak zaznaczyłem.
Tak właśnie działa współczesna dezinformacja, manipulacja i inżynieria społeczna.
„1 z 10 prawdopodobnie” przestanie istnieć.
Potem jak już ktoś przebrnie przez nagłówki (większość na tym kończy, dowiadujemy się że:
TVP miało postawić
Na koniec bomba z „niezależnością”.
A stawiam dolary przeciw orzechom, że po prostu chodzi o kasę. O nic więcej
Konkretnie odnieś się do tego.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
J.A., no manipulacja to jasna sprawa- o to chodziło autorowi tamtego artykułu. Nie chcieli zawrzeć politycznie stronniczych wątków w programie- no to jesteście nam niepotrzebni
Imperitus pisze: ↑26 kwie 2021, 09:51
No myślałem że nie tylko ja go lubię
Nie ma to nic wspolnego z tym czy sie goscia lubi lub nie. Nie zebym za nim przepadal, jest dla mnie neutralny. Ale mocna przesada jest nazywanie jego programu bastionem kultury.