Jestem daleki od popadania w paranoję. Wystarczy, że rządzą nami wybuchające parówki, patologiczni paranoicy i kłamcy. Kiev rodem z Kijowa zostaje u mnie.Ms. Robot pisze: ↑02 maja 2022, 18:14 Ostatnio przeglądałam (przy pakowaniu nowej porcji w karton) numery aparatów męża i znalazłam:
Konica TC o numerze 887778 oraz Mirandę Sensorex 8188181
Miranda choć piękna i ponoć sprawna wylądowała w kartonie z przeznaczeniem do witryny - ponoć światłomierz niepewny,
ale Konicę zabrał do torby z takim małym fajnym obiektywem z czerwonym napisem,
ponoć jako jedyny ma taki czerwone oznaczenie spośród wszystkich do Konica ...
Mąż mówi na ten aparat powyżej bez szacunku używając słowa niecenzuralnego (zawsze mnie dziwiło słowo niecenzuralny na coś ocenzurowanego swoją droga) acz używa podobnego japońskiego (no zdecydowanie ładniejszego jednak )
co do sprzętu radzieckiego wyrzuciliśmy wszystko bez żalu z uwagi na sankcje jakimi objęliśmy naszą kolekcję,
trzeba być człowiekiem, trzeba być konsekwentnym ...
ciekawostki i okazje na sprzedaż
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
- Fotografista
- -#
Od tego wszystko się zaczyna jak słyszałam, od maleńkich ustępstw, cała historia tak mówi ...
Można by powiedzieć cóż że z Kijowa, skoro od Sowietów - to takie właśnie małe ustępstwo,
za Czarnobyl musiałbyś konsekwentnie winić teraz Ukrainę ...
A hitlerowskie obozy zagłady na terenie Polski? Chyba nawet ścigane jest nazywanie ich "polskimi" ...
Weź się zastanów i nie pisz bzdur ...
A co do paranoi - często dzisiejszych paranoików, jutro nazywają wieszczami, prorokami -
to też mówi nam historia, nawet ta najnowsza ...
(a parówki wybuchają jak je za długo podgrzewać czy w wodzie czy na sucho, ajfona też miałam co mi wybuchł)
Nadal będę postulować by wyrzucić te radzieckie śmieci, ani to dobre, ani ładne, ani moralne.
A jak chcesz to jednak mieć to nie jest czas by się tym chwalić, chociaż tyle ...
Po co mi stopy, skoro mam skrzydła?
FEAR - F*** Everyone And Run
- Fotografista
- -#
Ms. Robot pisze: ↑03 maja 2022, 07:41 Weź się zastanów i nie pisz bzdur ...I to są własnie paranoje, które leczy się. Wszędzie widzi się wrogów, zło, spiski...Robisz mi dzień. Większych bredni nie słyszałem, jak żyję To Korwin ma szansę zostać wieszczemA co do paranoi - często dzisiejszych paranoików, jutro nazywają wieszczami, prorokami - to też mówi nam historia, nawet ta najnowsza ...Zamach na twoje życie! W takim razie uważaj na brzozy. Te są groźniejsze(a parówki wybuchają jak je za długo podgrzewać czy w wodzie czy na sucho, ajfona też miałam co mi wybuchł)Wiele lat bolszewicy mówili mi co i w jaki sposób mam. Teraz bolszewicy wrócili pod postacią neobolszewików z rządów nierządu. Też mówią mi jak i co mam myśleć. Należysz do nich? Odpuść sobie. To nie działa, a śmieci powinny wynieść się same.Nadal będę postulować by wyrzucić te radzieckie śmieci, ani to dobre, ani ładne, ani moralne.Mam czym, więc będę się chwalił. Przeczytaj ze zrozumieniem dlaczego.A jak chcesz to jednak mieć to nie jest czas by się tym chwalić, chociaż tyle ...
Aaa... Skoro tak pouczasz... Jeśli masz szwedzki sprzęt, niemiecki, to wyrzuć spal, potraktuj kadziłem. Szwedzki za Potop, niemiecki za całokształt. Japoński również, bo ci dopiero byli mistrzami katowania niewolników. Więźniów nie uznawali.
EOT.
Dziwne i tendencyjne, napisano kupę rzeczy niby w obronie zdania, którego trudno obronić, rzeczy zupełnie oddalających główny nurt tematu, a edycja postu myli czytelnika co kto napisał, jakby pisane w złości, na chybcika, słów pełnych insynuacji, słów wyjętych z gardła jakiegoś "pożytecznego idioty" równających zaszłości historyczne z dzisiejszymi morderstwami, gwałtami i innymi niegodziwościami i przestępstwami, a na koniec flagując się "EOT". No skoro tak to tak, zatem miłego dnia z życzeniami refleksji ...
Po co mi stopy, skoro mam skrzydła?
No co się dziwisz obcemu plemieniu
Oni też się dziwią nam :)
Oni też się dziwią nam :)
- Załączniki
-
- jaja.JPG (45.22 KiB) Przejrzano 38149 razy
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Durst 1200 z głowicą kondensorową pojawił się na olx
https://www.olx.pl/d/oferta/durst-1200- ... RU2j4.html
https://www.olx.pl/d/oferta/durst-1200- ... RU2j4.html
Instagram
Hasselblad: 500C/M, 553ELX, XPAN
Durst: M70, M805, L1200 z Heiland LED i Splitgrade system
Hasselblad: 500C/M, 553ELX, XPAN
Durst: M70, M805, L1200 z Heiland LED i Splitgrade system
Zawsze mnie zastanawiała ta kratka na głowicy, która dla mnie wygląda jak ekran stroboskopu. Wiele lat temu musiała dodawać nowoczesny look.
Kratka na głowicy to jest ekran !!!. Ekran do kadrowania, przy robieniu reprodukcji powiększalnikiem.
Jest specjalny zestaw lamp do oświetlenia deski z oryginałem. W głowicy obracamy lustro o 180 stopni, wkładamy karetkę z matówką i mamy obraz oryginału do kopiowania na tym "stroboskopie".
Jest specjalny zestaw lamp do oświetlenia deski z oryginałem. W głowicy obracamy lustro o 180 stopni, wkładamy karetkę z matówką i mamy obraz oryginału do kopiowania na tym "stroboskopie".
Czułem, czułem, że coś jest na rzeczy. Dzięki za wyjaśnienia.
Jakby, ktoś szukał lampki do ciemni, to nic prostszego. W dodatku, jak wynika z opisu, po zakupie człowiek od razu znajdzie się w gronie koneserów sztuki. Cena niewygórowana jak za taki awans.
Za późno. Kupił bym pod choinkę dla znajomych byłych hodowców drobiu
A to pech.