Ja zrobiłem całe 4 rolki tego negatywu i też mi się spodobał, ale zwija się ja sprężyna ze starego budzika, nie wiadomo co wyskoczy na kolejnej rolce i też sobie podarowałem.
Dwóm znajomym zdarzyła się jeszcze jedna nie miła niespodzianka. Film był źle nałożony na papier ochronny i nawijał się na bok szpulki, odstając na pół centymetra. Potem przy wyciąganiu zaświetlał się gdzieś tak w połowie na całej długości.
Kekacz pisze:Dwóm znajomym zdarzyła się jeszcze jedna nie miła niespodzianka. Film był źle nałożony na papier ochronny i nawijał się na bok szpulki, odstając na pół centymetra. Potem przy wyciąganiu zaświetlał się gdzieś tak w połowie na całej długości.
Czytam wasze wpisy i tak się zastanawiam czy warto wydać tą kasę na GP3 .
Bo tak jakoś odnoszę wrażenie że jak policzyć cenę w przeliczeniu na udany 1 kadr to to jest chyba najdroższy negatyw.
Bo co z tego że tania jest rolka jak co rusz coś z nią nie tak.
Chyba jednak nie zejdę po niżej poziomu Fomy .
No i zobaczymy w lipcu co zademonstruje Adox z nowym negatywem.
zrobiłem ze 30 rolek... zostało mi 8,
jak kupuje to biorę od stałego gościa, najpierw z danej partii (nr seryjny) 3 rolki i jak jest O.K. to biorę 10-20 rolek
sweetek pisze:zrobiłem ze 30 rolek... zostało mi 8,
jak kupuje to biorę od stałego gościa, najpierw z danej partii (nr seryjny) 3 rolki i jak jest O.K. to biorę 10-20 rolek
No to bądź dobry kolega i daj sprzedawce i nr serii która partia w tym miesiącu jest zjadliwa:P
sweetek, a to jakaś tajemnica i tylko wybrani mogę się dowiedzieć? Mnie to rybka gdzie można kupić fomę po 13 zł. i tak kupię Kodaka za 17 zł, ale może inni skorzystają.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
foma za 13pln to naprawdę taniocha w sklepach w których kupuje cena tego "towaru" przewyższa ceny TMax'a, Trix'a i FP4+
Jedynie fotograf.pl oferuje setke taniej bo po 15,01pln. ale już tarnobrzeski photoprestige (oficjalny dystrybutor?) sprzedaje po 17 pln. generalnie nie mam nic do fomy, ale z doświadczenia zdecydowanie wolę te tańsze kodaki i ilforda