J.A. pisze: ↑12 cze 2021, 21:33
Obstawiamy jak długo powisi?
Ja mu daję tydień.
Myślę, że krócej. Niedawno ktoś sprzątnął mi z przed nosa L1200 CLS501 z pełnym wyposażeniem i dwiema maskownicami Dunco 60x80cm i 40x50cm za 1300 euro... Był też Jobo ATL3 za 1500 i też poszedł od razu.
aka pisze: ↑12 cze 2021, 22:22
I potem się pojawi na ebay.de
Nie zdziwiłbym się
Instagram
Hasselblad: 500C/M, 553ELX, XPAN
Durst: M70, M805, L1200 z Heiland LED i Splitgrade system
Miło, że są miłośnicy sprzętu ciemniowego w Polsce, którzy zajmują się renowacją: https://allegrolokalnie.pl/oferta/leitz-focomat-iic
Swoją drogą co sprawia, że ten powiększalnik ma taką renomę oprócz marki?
Instagram
Optykę zawsze można wymienić, a precyzja hmm, tokarka to to nie jest Nie wiem czy aż taka jest potrzebna w powiększalniku. Raczej kultura pracy, stabilność, powtarzalność itp. Natomiast nie da się ukryć, że jeśli chodzi o design to jest na najwyższym poziomie. Dla mnie ten powiększalnik jest po prostu piękny i gdybym nie miał co z kasą zrobić to bym go kupił kolekcjonersko
Instagram
Optykę zawsze można wymienić, a precyzja hmm, tokarka to to nie jest Nie wiem czy aż taka jest potrzebna w powiększalniku. Raczej kultura pracy, stabilność, powtarzalność itp. Natomiast nie da się ukryć, że jeśli chodzi o design to jest na najwyższym poziomie. Dla mnie ten powiększalnik jest po prostu piękny i gdybym nie miał co z kasą zrobić to bym go kupił kolekcjonersko
piszesz, jakbyś nie czaił jak działa autofocus w focomatach.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore