co właśnie wywołałeś?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin

Awatar użytkownika
Imperitus
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: Imperitus »

Z_photo pisze: 26 sty 2026, 13:58 ocena na ile uzasadnione onkretnego fotografa jest kupno i używanie tego rodzaju koreksu. :-)
No ja bez bicia przyznaję że za tą decyzją nie stała logika. To po prostu rewelacyjnie przemyślany gadżet, a do tego perełka designu.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
aka
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: aka »

Imperitus pisze: 26 sty 2026, 18:46 No ja bez bicia przyznaję że za tą decyzją nie stała logika. To po prostu rewelacyjnie przemyślany gadżet, a do tego perełka designu.
I tak trzeba, radość obcowania z rzeczami sprawiającymi przyjemność. Pół biedy jeśli chodzi o gadżet, gorzej jeśli o kolejny system...
Z_photo
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: Z_photo »

Imperitus pisze: 26 sty 2026, 18:46 No ja bez bicia przyznaję że za tą decyzją nie stała logika. To po prostu rewelacyjnie przemyślany gadżet, a do tego perełka designu.
To jest inny wariant procesu decyzyjnego (nie gorszy niż ten oparty na logice), gdzie argumentem są emocje.
Wiem, bo sam tak mam i często z tego korzystam - wbrew logice. :lol:
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Awatar użytkownika
Imperitus
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: Imperitus »

aka pisze: 26 sty 2026, 19:37 Pół biedy jeśli chodzi o gadżet, gorzej jeśli o kolejny system...
O to to
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Z_photo
-#

co właśnie wywołałeś?

aka pisze: 26 sty 2026, 19:37 Pół biedy jeśli chodzi o gadżet, gorzej jeśli o kolejny system...
Trudno zaprzeczyć...,
... ale i trudno powstrzymać się - nawet jeśli to wbrew logice (no bo po co mi to?) - skoro nie dość że to ładne i świetnie wykonane, to jeszcze pracuje z taką gracją, że trudno powstrzymać się przed naciskaniem guzika, nawet jeśli w środku nie ma filmu. :lol:

20260126_201315-Resizer-1024M.jpg
_________________________________________________________________________________
aka
-#

co właśnie wywołałeś?

Z_photo pisze: 26 sty 2026, 20:22 trudno powstrzymać się przed naciskaniem guzika, nawet jeśli w środku nie ma filmu
Tak jest!
Załączniki
sd.jpg
Z_photo
-#

co właśnie wywołałeś?

Ooooo!
Z podobnych cacek to ostatnio mogłem zaznać przyjemności naciskania guzika w takim modelu:

20260114_134545-Resizer-1024M.jpg

W tym przypadku logika góruje nad emocjami - przynajmniej na razie :lol:
aka
-#

co właśnie wywołałeś?

Z_photo pisze: 26 sty 2026, 20:54modelu:
Podobna waga korpusów i sam metal. Waga super ciężka...
miki11
-#

co właśnie wywołałeś?

Post autor: miki11 »

Przynajmniej nie musicie chodzić na siłownię. No i panny jakoś tak chętniej lecą na większy sprzęt :-)